Nyhed

Gaveregn fra det nye danske band Sub-Sui

Vind cd'er, koncertbilletter og T-shirt

Den danske gruppe Sub-Sui har for nylig udsendt sit debutalbum "Reality Insane," der både byder på guitarrock og stemningsfulde ballader. 20. december spiller de sammen med to andre danske bands, Schwarzwald Library og Knallert, på Loppen i København til en rigtig rock’n’roll-aften, hvor man måske kan være heldig at møde rock’n’roll-julemanden. Nedenfor kan du læse mere om gruppen, og her kan du vinde billetter til koncerten, "Reality Insane"-cd’er og T-shirt med Sub-Sui ved at svare på følgende spørgsmål:

Sub-Suis bassist Jonas Gauguin er tip-tipoldebarn af den franske berømthed Paul Gauguin. Hvad var han kendt som?

1. Motocross-kører
2. Komponist
3. Kunstmaler


Send dit svar til [email protected] senest 18. december.

1. præmien er cd, T-shirt og 1 x 2 koncertbillet
2. præmie er 4 x 2 koncertbilletter og 4 x cd
Bemærk, at alle præmier udleveres til koncerten ved indgangen til Loppen i København, så du skal have mulighed for at være dér fredag d. 20. december om aftenen (koncertstart kl. 22).

Stærk kvinde med stærke mænd
Sub-Sui spiller melodisk rock med plads til både halvtunge guitarnumre og mere eftertænksomme ballader. Forsanger, guitarist og sangskriver Stine "Sui" Birch har en fortid som guitarist, keyboardspiller og korsanger hos Hotel Hunger, Freya og Lovebites, og gruppen består desuden af de to tidligere Passion Orange-medlemmer Bjarni Olsen og Jonas Gauguin på hhv. guitar og bas samt trommeslager Flemming Olsen.


GAFFA.dk fik en snak med Sui Birch, hvis kælenavn i øvrigt stammer tilbage fra folkeskoletiden, hvor en veninde kaldte sig Lui, og så ville Stine hedde Sui. Gruppenavnet Sub-Sui gemmer ikke på et finurligt ordspil, men skal bare lyde godt, om end det gerne må give associationer til undergrund og noget, der spirer frem af denne.

Flere anmeldere - også GAFFAs - har sammenlignet Sub-Suis musik med Garbage, ikke mindst på åbningsnummeret på "Reality Insane", "Alive". Hvordan har Sui det med det?

- Jamen, det er jeg ganske beæret over, men det havde jeg ikke selv tænkt på - nu kan jeg godt høre det, men det er da kun på dét ene nummer. Der er nogle musikere, der hader at blive sammenlignet med nogle bestemte personer, men dét synes jeg bare er sjovt. Shirley Manson fra Garbage har jo en fed kvinde-power, og jeg dyrkede Garbage meget, da de lige var kommet frem, men jeg har ikke rigtig hørt deres sidste plade, siger Sui Birch og fortsætter:


- Jeg er også vild med PJ Harvey og den power, hun har, ligesom jeg var vild med grungen, da den kom frem, men jeg hører mange forskellige typer musik, især hvis den har noget power og ærlighed. Den sidste cd, jeg har købt, har været med Motorpsycho (norsk psykedelisk band, red.), som jeg også lige har været inde at se på Vega. Jeg kan godt lide at høre noget andet end det, der er mainstream. Og så var det vildt fedt at få lov til at varme op for finske 22 Pistepirkko på deres Danmarksturné for nylig. Det er jo et lidt alternativt band. De roste os også, og publikum tog godt imod os, selv om de var kommet for at høre noget helt andet.

Kvindelig bandleder
Jeres musik er ret energisk og udadvendt. Hvordan tror I, I vil klare jer på den danske scene, hvor den mere indadvendte og melankolske stil hos f.eks. Saybia har stor succes for tiden?

- Jeg kan meget godt lide mange af de melankolske bands, der er kommet frem de senere år, især Radiohead, men det er ikke lige dén energi, der opstår i Sub-Sui. Man skal aldrig på en påtaget måde forsøge at ramme det, man tror er oppe i tiden, men bare tro på sig selv. Folk er meget åbne og tænker ikke så meget i genrer, hvis det bare er kvalitetsmusik.


Sui Birch er ikke blot sangerinde, sangskriver og Sub-Suis ene guitarist. Hun spiller også lidt bas, percussion, programmerer og har produceret samtlige sange på "Reality Insane".

Hvordan har fyrene i bandet det med, at det er en kvinde, der bestemmer - for det gør du vel?

- Ja, man kan godt kalde mig bandleder, men det har der aldrig været nogen konflikter med. Fyrene er meget selvstændige, og derfor kan de godt acceptere, at der er en kvinde, der står for kreativiteten, og så kan de lægge deres personlige lyd oven i. Det må være nogle stærke mænd, hvis de kan klare en stærk kvinde.


Den spanske drøm, der brast
"Reality Insane" er udsendt på Sub-Suis eget pladeselskab Sub-Sui Single Label, og de er et af mange nye danske bands, der selv finansierer deres pladeudgivelser. Sub-Sui var faktisk ude, før trenden rigtigt slog igennem med album fra Swan Lee, Tina Dickow, Nikolaj Nørlund m.fl. sidste år. Sub-Sui udgav allerede tilbage i 2000 selv deres debutsingle "Hey Hallo", da det kneb med at få hul igennem til de etablerede selskaber.

- Der var mange, der sagde, at jeg sang fantastisk, men vi havde en klar idé om, hvordan vi ville lyde i bandet, og det tændte selskaberne ikke altid på. Vi var lidt for selvstændige, fortæller Sui Birch.

"Hey Hallo" blev valgt til "Ugens Uundgåelige" på P3, og det gav blod på tanden hos Sub-Sui, der i løbet af 2001 selv udgav yderligere to singler, "I.O.U." og "Embrace". Nu er albummet så kommet på Sub-Sui Single Label, men inden da var Sub-Sui tæt på at udkomme i hele Europa på et spansk selskab.


- Vi tegnede kontrakt med det spanske label Fonomusic om udgivelse i 15 lande, men kort før albummet skulle udkomme, gik selskabet konkurs. Vores manager tog ned til Spanien, og dér på pladeselskabet sad direktøren på en cd-kasse i et tomt lokale og græd. Det var jo ærgerligt, men vi rejste os op igen.

Der blev altså ikke noget spansk eller europæisk eventyr for Sub-Sui i denne omgang, men gruppen kæmper troligt videre med forbindelser i udlandet. - Men nu har vi lært at tage alt med et gran salt, understreger Sui, der dog stadig lyder optimistisk.


ANNONCE