Nyhed

Throwing Muses gendannet

Kristin Hershs gamle band i studiet igen

Det amerikanske indieband Throwing Muses, der havde Kristin Hersh i den vokale forgrund, bliver gendannet i stort set den oprindelige opstilling, skriver bandets hjemmeside, throwingmusic.com. Gruppen, der gik i opløsning i 1997, har allerede indspillet det meste af deres kommende album, der dog først udsendes i starten af 2003.

Dermed er de centrale medlemmer, forsanger, guitarist og sangskriver Kristin Hersh (t.v. på billedet) og guitaristen og den lejlighedsvise forsanger og sangskriver Tanya Donelly (t.h.) samlet for første gang, siden sidstnævnte gik ud i 1991 for at danne Belly. Sidstnævnte har dog spillet en forholdsvis begrænset rolle som korsanger på det kommende album, der efter sigende bliver hurtigt og rockende som de første Throwing Muses-plader.


Også den gamle trommeslager David Narcizo og gruppens anden bassist Bernard Georges er med på albummet, mens Throwing Muses’ første bassist Leslie Langston ikke er med.


Throwing Muses var et af de toneangivende bands på den alternative amerikanske rockscene i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne. Allerede inden gruppens opløsning begyndte Kristin Hersh at udgive soloplader, og efter gruppen Bellys opløsning er Tanya Donelly - som også i en periode var med i The Breeders - også gået solo. Hun har netop udsendt sit andet album "Beautysleep". Læs GAFFAs anmeldelse ved at klikke øverst til højre.

I øvrigt er opsamlingsalbummet "The Best Of Belly" på vej med numre fra Bellys to studiealbum, single-B-sider, remix og et par ikke tidligere udgivne optagelser.


Læs Tanya Donelly-anmeldelse her
ANNONCE