Nyhed

Et værn mod egoismen

Nyrup beundrer fællesskabet på Roskilde Festival

Danmarks tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen (S), beundrer fællesskabet på Roskilde Festival. Han tog selv del i det, da han i går overværede koncerten med C.V Jørgensen.

Fællesskabet lever på Roskilde Festival. Det er i hvert fald, hvad den tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, fornemmede, da han for første gang besøgte pladsen i går.

- Jeg nærer dyb respekt over for det fællesskab, som ligger bag Roskilde Festival. Det er fantastisk, at 20.000 frivillige og mere end dobbelt så mange festivalgæster holder en uges fest sammen. Jeg tror, folk bliver robuste over for den egoisme, som man møder senere i livet, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Den socialdemokratiske politiker kom i går forbi Blå Scene for at overvære koncerten med den danske rapper L.O.C., som han i øvrigt gav fem stjerner ud af fem mulige. Efter at have snakket med festivalgæster i LO's bod på pladsen var Poul Nyrup Rasmussen klar til mere musik fra C.V. Jørgensen.

- Jeg har dyrket ham i mange år. Jeg elsker hans tekster, som er en stor poetisk oplevelse, samtidig med at de indeholder politiske budskaber, siger Poul Nyrup Rasmussen, der dog mener, at sangskriveren er blevet mindre politisk med årene.

- Det har været vigtigt for mig at lytte til hans musik, fordi han altid har haft meget at sige, fortæller Poul Nyrup Rasmussen, som foretrækker kombinationen af politik og poesi.

- Når han er poetisk, er det meget smukt. Grundlæggende handler det jo om kærlighed og det ansvar, som vi har over for hinanden - uanset vores forskellige baggrunde. Det er en medfølelse, som ingen kan tage fra os, siger han.

Poul Nyrup Rasmussen tror i øvrigt, at netop C.V. har stor betydning i Danmark netop nu.

- Vi har brug for de budskaber, som han kommer med, for at undgå den splittelse og indelukkethed, som vi er ved at opbygge over for hinanden og omverden.

Efter koncerten havde Poul Nyrup Rasmussen en kort snak med C.V. Jørgensen.

- Jeg fortalte ham, at han gav en god koncert, og at han efter så mange år stadig rammer lige ned i sjælen, siger Poul Nyrup Rasmussen, som ikke havde lyst til at sætte stjerner af:

- C.V. Jørgensen er uden for anmeldelse.

ANNONCE