Nyhed

Århus-rocken portrætteret i ny bog

"Bare de synger om Århus, ikk’å" på gaden i dag

I dag udkommer musikjournalisten Uffe Normands bog "Bare de synger om Århus, ikk’å". Bogen omhandler de sidste 25 års musikliv i Århus med udgangspunkt i 18 sange, der på den ene eller anden måde omhandler eller omtaler byen.

Uffe Nordmand har interviewet sangenes ophavsmænd med fokus på Århus-vinklen, og han har også talt med en lang række andre sangskrivere, fra Århus såvel som fra andre dele af landet, om hvorfor de skriver - eller ikke skriver - om Århus. Bogen indeholder desuden lidt lokalhistorie om steder, gader og fænomener, der optræder i Århus-sange, f.eks. AGF, Psykiatrisk Hospital i Risskov og Viby Torv.

Med bogen følger en cd med alle de behandlede 18 sange, hvor de to er nye, den ene endda nyskrevet og -indspillet til formålet, nemlig "Hvor Blev Smilet Af?" med seks repræsentanter for den unge musikscene i Århus på vokal: Thomas Kramer (Brimstone Butterfly), Lau Højen (Carpark North), Kristina Holgersen (Girl In The Moon), Michelle Birkballe, Pernille Gundvad og Thomas Fleron. Sidstnævnte har også skrevet sangen.


Bogen præsenteres i aften ved en reception på det nye Århus-spillested Play (tidligere Blitz), hvor man også kan høre koncerter med alle de unge vokalister bag den nye Århus-sang (nogle solo, andre med band) undtagen Lau Højen, der er i studiet med Carpark North. Der er offentlig adgang mod entré.

De 18 sange, bogen fokuserer på, er:
Århus: "Hvor Blev Smilet Af?"
Gnags: "Lav Sol Over Århus"
Souvenirs: "Jeg Troed’ Du Var Hos Mikael"
På Slaget 12: "Hjem Til Århus"
Jacob Haugaard: "Malling"
Monrad og Rislund: "Politiet I Århus Meddeler"
B.A.N.G.E.R.S.: "Århus Er Min"
Jette Torp: "By The Light In Your Eyes"
Michael Falch: "Hvornår Er Vi Der?"
Flemming Bamse Jørgensen: "Mindeparken"
TV-2: "Det Er Samfundets Skyld"
Dan Turèll & Halfdan E.: ".."
Frimer Band: "541 Easy Street"
Poul Krebs: "Lad Mig Følge Med"
Lost Kids: "Alle Taler"
8000 C: "Café Paradis"
De Nattergale: "Hitmaker 3"
Thomas Helmig: "De Hvide Fra Fredensvang"


ANNONCE