Nyhed

TV2 Zulu skal være betalingskanal

GAFFA.dk har talt med kanalchef Palle Strøm

Fra og med 1. januar skal vi til at betale for TV2 Zulu og dermed også programmer som "Musik Nu", "Behind The Music" og diverse koncerter.

TV2 Zulu har indtil nu været gratis og finansieret af reklameindtægter. Nu vil man gerne have flere penge at rutte med på stationen, og derfor er det første samarbejde mellem TV2 og TDC Kabel kommet i stand. I fremtiden skal man bestille den store pakke hos TDC Kabel for at kunne se Zulu.

TV2s lillebror Zulu er rettet mod især de unge, og et program som f.eks. "Musik Nu" har været et tiltrængt tiltag, når det kommer til seriøs dækning af musiklivet.

GAFFA.dk har talt med kanalchef Palle Strøm, som mener, at forandringen er yderst nødvendig:

- Bunden er faldet ud af reklamemarkedet, og derfor holder de oprindelige beregninger ikke stik. Ved at gå over til at være en betalingskanal, får vi en økonomi, som sikrer vores overlevelse.

I har mange unge seere, tror du, de har råd til at betale for f.eks. den store pakke hos TDC Kabel?
- Jeg tror, at vores seere allerede har den store pakke. Det drejer sig om 180.000 danskere, som kun har den lille kabel-tv-pakke, hvorimod 780.000 danskere allerede har den store pakke. Andre igen er medlemmer af antenneforeninger eller har en satellit. Jeg tror, vi vil opleve et fald i seere, men det vil langsomt arbejde sig op igen.

Hvilke tiltag skal de ekstra penge bruges på?
- Formålet er først og fremmest at få TV2 Zulu til at løbe rundt. Derudover skal pengene bruges til flere danske programmer, fordi det er dem, der gør os til Zulu, og så skal vi til at lave Mini Zulu, som er fjernsyn for børn om morgenen, slutter Palle Strøm.

Uanset om man får sit fjernsyn fra TDC Kabel eller ej, skal man altså i fremtiden betale for TV2 Zulu. Forhåbentlig vil det skabe grobund for mere af det gode fjernsyn og gerne mere musik, men vigtigst af alt må man håbe, at ikke alt for mange seere må sige farvel til Zulu pga. økonomi.

ANNONCE