Nyhed

Holger K. og MC Clemens kæmper for fred

Det nye makkerpar kommer til Århus og uddeler gratis cd'er på fredag klokken 15

Billede: Rasmus Kjær Kristiansen

Fremmødet af specielt pressen til dette arrangement, mandag ved Storkespringvandet i København, var imponerende og er et tegn på, at det stadig er muligt at skaffe opmærksomhed om et projekt - specielt hvis det er interessant nok. Og det må en musikalsk blanding af SF's formand Holger K. Nielsen og rapperen Clemens siges at være.

- Clemens henvendte sig til os, SF, med et forslag om et samarbejde. Det sagde vi ja tak til, og jeg må sige, at jeg er positivt overrasket, forklarer Holger K., om det lidt usædvanlige samarbejde. Jeg kendte ikke rigtig noget til ham (Clemens red.) før dette projekt, men det har været rigtigt fint.

Der møder mange nysgerrige unge mennesker op, og det må være længe siden, at Holger K. har skrevet autografer til et så ungt et publikum. Men det er desværre ikke begyndelsen på en politikers musikalske karriere, de er vidne til:

- Jeg har egentlig ikke haft så meget med musikken at gøre. Jeg har skrevet et tekstudkast, som Clemens så har arbejdet videre på. Det er for den gode sag, at vi i SF er her.

Om Holger K.'s musikalske involveren forklarer Clemens:
- De første to vers havde jeg skrevet, før Holger K. kom med, men det tredje vers er skrevet ud fra det statement, som står bag på cd-covret.

At det mere er Clemens’ publikum, som er mødt op, kan ses på mængden af autografer, som de to skriver. Og her er der godt gang i Clemens. Han har dog ikke for travlt til at forklare lidt om samarbejdets tilblivelse:

- Vi er utroligt glade for den opbakning, vi har modtaget hele vejen i igennem, selv om ikke alle ville være med, da det blev for politisk (Ekstra Bladet har blandt andet været inde over projektet, men trak sig pga. det politiske aspekt, red.). Vi kontaktede fakstisk i første omgang Socialdemokratiet, men de gamle nisser anede ikke, hvad de havde mellem hænderne. Det gjorde de til gengæld i SF, hvor de var hurtige til at komme med. Og derfra er det faktisk gået stærkt, men det har også krævet en god gang fodarbejde af en masse mennesker.

Cd’en udgives i samarbejde med SF og initiativet ”Stop krigen – bevar Christiania”, og du kan stadig nå at møde det nye makkerpar, hvis du møder op på fredag i Århus ved Clemens Bro, selvfølgelig, kl. 15. Her vil de to være til stede, og der vil også blive uddelt gratis cd’er.


ANNONCE