Nyhed

Støttekoncert for menneskerettigheder i Århus i morgen

Xantom og Cynthias Brow på Gyngen 10. december

I morgen 10. december er det Den Internationale Menneskerettighedsdag, og det markerer Amnesty International i Århus med efterårets tredje og sidste koncert under overskriften Musik For Menneskerettigheder. Denne gang er det de lokale bands Xantom og Cynthias Brow, der spiller på Gyngen.

Xantom spiller guitarrock mellem melankoli og aggressivitet og har spillet sammen i sange år, ikke mindst på livescenerne, og de skriver deres sange og tekster i fællesskab. Og deres selvfinansierede video til singlen "Miss You" i oktober i år røg ind på den Den Nordiska Videolistan i Sverige og Finland – foran navne som Outlandish og Mew.

Cynthias Brow spiller melodisk rock med rødder i den amerikanske singer/songwriter-tradition, med et islæt af nordisk melankoli og eftertænksomme tekster. Orkestrets navn er Shakespeares måde at skrive om en morgen efter en nat, der var alt, alt for kort: "…It is the pale reflex of Cynthias brow." (Romeo and Juliet, 3. scene, 5. akt)

Ved arrangementet på Gyngen vil der desuden være information om Amnesty Internationals arbejde. Amnestys Århus-afdeling har planer om at fortsætte med rockkoncerter næste år og har også fået positive tilbagemeldinger fra større danske navne.

ANNONCE