Nyhed

Sonar-festival i næste weekend

GAFFA.dk er med, når Barcelona i tre dage forvandles til en gigantisk slikbutik for lækkersultne electronica- og technofans. I år sker det for 10. gang, og muligheden for et musikalsk sukkerchok har aldrig været større.

Sonar-festivalen begyndte i 1993 som en noget eksklusiv klub for technomiljøet. Det er den ikke længere. I 2003 er den blandt de mest profilerede festivaler i Europa, og en af de største og mest spændende inden for elektronisk musik og kunst. Årets hovednavne er Björk, Underworld og Matthew Herbert Big Band.

Festivalen er delt op i Sónar By Day og Sónar By Night. Dagsprogrammet, der foregår i centrum af Barcelona, er fokuseret på lytteoplevelsen og nye, eksperimenterende toner - fra fire scener strømmer musik fra tidens mest interessante kunstnere og pladeselskaber. Stilarterne er click’n’cut, experimental hiphop, microhouse, dub, glitch, minimaltechno, avantgarde og alt imellem. De mest interessante tilbud i år er showcases fra pladeselskaberne Anticon, Mego, Smalltown Supersound og Aestethics og kunstnerne Pole, Minotaur Shock, Safety Scissors og Akufen.

Sónar By Night er rettet mod benene og de svedige kroppe - tre scener med techno, house og electro skal få folk at gå amok i den varme spanske nat lidt uden for byen. Tidens populæreste DJs er i Barcelona for at fyre op, såsom Carl Cox, Aphex Twin, DJ Krush, Laurent Garnier og DJ Hell.

Men ikke kun øret og benene skal bruges på Sónar-festivalen. I anledningen af Sónars tiårs jubilæum er der opsat en udstilling om de seneste ti års udvikling af multimedie-installationer, digital kunst, audiovisuelle kreationer, elektronisk musik og grafisk design. En biograf viser film om elektronisk musik og kunst, og et område er gjort klar til en plademesse med over 60 plade- og distributionsselskaber og butikker fra hele verden.

Der er lagt op til en overvældende sanseoplevelse for folk, der har øjne og ører rettet mod den elektroniske del af musiklandskabet, og GAFFA.dk sender reportager fra begivenhederne og anmeldelser af koncerter løbende.


Sónar
Advanced music and multimedia art

Barcelona d. 12.-14. juni

Priser:
Hele festivalen: € 93.
Sónar By Day: € 15 per dag
Sónar By Night fredag: € 36
Sónar By Night lørdag: € 33

ANNONCE