Nyhed

Demonstration mod lukning af Det Elektriske Barometer: - Vi vil ikke være stille!

GAFFA.dk var med, da der i lørdags blev demonstreret mod lukningen af den snart 17 år gamle lytterbestemte hitliste, ”Det Elektriske Barometer”.

På hjørnet af Radiohuset på Rosenørns Allé er et lille hvidt telt slået op. Omkring det står instrumenter hulter til bulter, og bandet ”Traening” er ved at gøre klar til at spille et par numre. En lille flok arrangører er i gang med at hænge et hjemmegjort banner med ordene ”Vi vil ikke være stille” op på radiohusets gule murstensvæg. Flokken står bag en demonstration mod lukningen af ”Det Elektriske Barometer”, der siden 1986 har fungeret som forum for alternativ musik og tilhørssted for tusindvis af unge.

– ”Det Elektriske Barometer” er et vigtig program og betyder og har betydet utroligt meget for rigtig mange unge, der enten tænker lidt anderledes, eller bare ikke føler, de hører hjemme på ”Sky Radio”, ”The Voice” eller ”Pop FM”. Mange af de unge lyttere føler sig anderledes, fordi de er anderledes, og for dem er ”Det Elektriske Barometer” den sidste bastion for alternativ tænkning og anderledes musik. Programmet har skabt et forum, der har hjulpet mange unge igennem den svære tid, det er at gå fra teenageårene til livet som voksen og lidt videre. Programmet har fungeret som et tilhørssted og et fællesskab, man ikke har kunnet finde andre steder, fortæller medarrangør og talsmand for demonstrationen, Anders Wittenborg fra mikrofonen i det lille telt.

Omkring ham står et par hundrede demonstranter og mangfoldigheden blandt lytterne til ”Det Elektriske Barometer” er ikke til at tage fejl af. Trods kulden er flere af de unge piger i klædt tylskørt og hjertesmykkede nederdele, andre har taget børn med, og der er et bredt spekter over variationerne af hjemmestrikkede huer og vanter. Også Thomas Thomsen fra bandet Pluto er mødt op for at vise sin modvilje mod lukningen.

– Programmet har været medvirkende til, at vi f.eks. er nået ud over København. Det er fint nok at have et publikum i København og spille alle de gode steder her, men uden ”Det Elektriske Barometer” er der ingen steder tilbage, der kan skabe fokus omkring nye bands inden for genren i resten af landet, fortæller han. En kedel med te går på omgang, og inden ”Geisha” giver deres musikalske bidrag, når medarrangør af demonstrationen, Jeanette Boelsberg, at opfordre folk til at give et bidrag til leje af teltet. I løbet af eftermiddagen kommer repræsentanter fra Moi Caprice og Superjeg og flere andre for at optræde, og når musikmaterialet slipper op, og kulden alligevel får has på de røde huer og uldne benvarmere, går turen til Radiohusets ledelse og en snak med chef for DR-Ung, Torben Schmidt Hansen.

– Vi vil fremføre vores idéer til, hvordan programmet kan fortsætte, og eftersom argumenterne for lukningen dels er, at det ikke passer ind i P3's nye flow og dels, at det er for dyrt at producere, vil vi foreslå, at man kunne skære lidt i programmet, så det rent økonomisk stadig kunne hænge sammen at sende det, fortæller Anders Wittenborg og tilføjer:
– Om ikke andet så er vi blevet hørt, skrevet om og set på tv, og vi har vist, at ”Vi ikke vil være stille!!"

Tag del i debat og protest på følgende sider:

http://www.bevarbaro.dk/, http://www.lunarstorm.dk/bevar_barometeret, http://www.detfalskested.dk/deb. Hvis man vil medvirke i en ikke-online-underskiftindsamling, kan man kontakte [email protected]


ANNONCE