Nyhed

John Cale kommer til Århus

...og Gus Gus spiller opvarming til Moloko.

I rækken af rocklegender der i år har optrådt på det århusianske spillested Train kan John Cale nu tilføjes. Cale har også tidligere spillet på Train – i september 1998 – og vender tilbage til Århus onsdag den 3. december.

Cale dannede det oprindelige Velvet Underground sammen med Lou Reed, men forlod bandet efter det andet album, "White Light/White Heat", da de tos egoer ikke længere kunne rummes i et og samme lokale.

Siden har John Cale haft en multifaceteret solokarriere, der har budt på alt fra desperat rock til kammermusikalsk pop og ekperimenterende kompositionsmusik. (Cale havde en uddannelse og megen erfaring indenfor den klassiske avantgarde før Velvet-tiden). Senest har Cale ladet sig inspirere af f.eks. The Beta Band.

Desuden har John Cale været producer på legendariske albums med Iggy Pop/The Stooges, Patti Smith, The Modern Lovers, Squeeze og Happy Mondays. (Sjovt nok har både Iggy Pop og Patti Smith spillet på Train tidligere i år). Albummet "Songs For Drella" fra 1990 var et samarbejde og en genforsoning med Lou Reed, på baggrund af Andy Warhols død.

John Cale er aktuel med EPen "5 Tracks", der er en forsmag på hans kommende album "Hobosapiens".

I øvrigt oplyses det at Moloko, der spiller på Train søndag den 16. november, har fået det eksperimenterende og trip-hop-påvirkede islandske kollektiv Gus Gus koblet på som supportband, så nu er der ekstra meget at komme efter den aften.

I november åbner Train en bar/lounge med navnet Kupé i de tilstødende lokaler, med planlagt åbningstid alle ugens dage.

Mere info: www.train.dk og www.kupelounge.dk

ANNONCE