Nyhed

Bjørn Berge på Mojo

Den store norske bluesguitarist gæstede i går aftes den lille bluesbar i indre København for at give en smagsprøve på det kommende album "St. Slide", der bliver releaset på tirsdag. GAFFA.dk var med til koncerten.

Bjørn Berge (billedet) satte i går fødderne på dansk jord for at give koncert på den intime bluesbar Mojo i indre København. Den energiske bluesguitarist gæster landet i forbindelse med en større Europa-turné, som satte i gang d. 14. april, og som afsluttes 30. juni på Kongsberg-jazzfestivalen i Kongsberg (N). Bjørn B. er ude for at promovere sit seneste album ”St. Slide”, som udkom i Norge i januar. Hos os er den i butikkerne fra på tirsdag.

Bjørn Berge on stage
Det var primært numre fra denne seneste skive, som publikum blev underholdt med i går aftes, men Bjørn B. leverede også sange fra nogle af de tidligere udgivelser bl.a. fra de sidste to plader, ”Illustrated Man” og ”Stringmachine”, som begge har vundet en spillemandspris (norsk Grammy) for ”Årets Bluesalbum”. Lad os se, om B.B. også har held i sprøjten med den sidste her.

Det gælder for flere af Bjørn B.s album, at de er et miks af covernumre og egne numre. Han har for vane at tage flere rockklassikere og lave særegne bluesversioner af dem. På "St. Slide" har han bl.a. lavet alternative versioner af Frank Zappa-nummeret ”Keep It Greasy” og Sandman-nummret ”Thursday”.

Den megatatoverede nordmand fyrede godt op for publikum med disse numre samt egne med sit enmandsband bestående af guitar og fodtromme – som vi bedst kender ham.

Fra starten af leverede han guitarsoloer, der lagde det tilrøgede spillested tavst og måbende. Bjørn B. havde totalt kontrol over sin spade og spillede i et forførende turbotempo. Med sin markante grusstemme, unge nysgerrighed og generelle rebelske fremtræden bragede han godt ud over scenekanten – specielt med sine guitarsoloer, som gav en reminder om, hvorfor han er Norges største bluesguitarist i skrivende stund.

B.B. var desuden kommunikativ på flere planer. Udover at kommunikere med musikken var han også verbalt i stødet i pauserne mellem numrene. Han fyrede flere skarpsindige jokes af, hvilket skabte en hyggelig og folkelig stemning. Det er ikke uden grund, at han bliver kaldt for ”Onkel Hygge” i Norge.

GAFFA.dk har fået en kommentar fra Bjørn Berge i dag i forbindelse med koncerten i går.
Hvordan var det at spille på Mojo i går aftes?
– Jeg synes, det var vældig sjovt. Det er et lille sted, og der var en rigtig god kontakt til publikum. For mig er det vigtigt at have dette samspil med folk, så det kan blive en fælles oplevelse.
Bjørn B. har spillet på Mojo en gang tidligere, og synes om stedet bortset fra lyden, der godt kunne være højere. – På grund af naboklage har Mojo set sig nødsaget til at lave visse lydrestriktioner, fortæller han.

Om albummet "St. Slide"
Du har netop udgivet dit 7. album "St. Slide", som du også spillede numre fra i går. Hvor længe har det taget dig at lave den plade?
– Den blev til over to perioder. I første omgang var det meningen, at jeg skulle producere en plade med rene covernumre, men så blev vi senere enige om at føje nogle af mine egne numre til, så det blev et album bestående af 50 % covernumre og 50 % selvskrevne numre. Der var en hel del covernumre, som jeg gerne ville have med, men vi var nødt til vælge nogle fra, bl.a. et Black Sabbath- og et Queens Of The Stone Age-nummer.

Til mit spørgsmål, der lyder på, om B.B. på nuværende tidspunkt sysler med et 8. album, svarer han, at han netop har indgået et samarbejde med Tim Scott fra Havalinas (bl.a. kendt for at have lavet et nummer til Bruce Springteeens dvd-udgivelse ”Blood Brothers”).

B.B. regner fortsat med at kombinere covers og egne numre på den næste skive, da det er blevet et slags varemærke for ham. Det er dog for tidligt i processen til at sige noget om, hvornår albummet bliver udgivet. Men det ser altså ud til at den norske gut fortsat vil udforske den hårde og farlige delta-blues.

For mere info tjek hans site http://www.stringmachine.net

ANNONCE