Det store danske musikkollektiv springer ud i foråret med nyt design, redaktion og virtuelle udgivelser.
Siden 1998 har danske musikere kunnet dele deres musik med andre på musikkollektivet MyMusic.dk. Sitet har på tværs af al snakken om pirateri og musikkrise tilbudt en platform til at dele og debattere musik fra vækstlaget, og det har været en succes:
– Vi har nu 125.000 registrerede brugere som har lagt 10.700 sange ind i vores system. Der kommer p.t. over 30 nye sange pr. dag, fortæller Martin Buck, som er indtrådt som redaktør på det nye MyMusic.
En af de nye features er muligheden for at udgive et virtuelt album. Men hvad er det?
– Et virtuelt består af mindst tre sange, dog højest 80 minutter, og svarer til en ep eller et album. Vi forsøger at få det til at ligne en fysisk udgivelse så meget som muligt med cover, pressemateriale, tekster, credits osv. Materialet kan downloades og brændes og stilles på hylden, eller man kan gemme det i sin computer, fortæller Martin Buck.
Han har sammensat en redaktion, som har til opgave at anmelde de virtuelle udgivelser:
– Musikerne har været meget interesserede i at få noget kritik på deres musik. Kritikken brugerne imellem har været noget ujævn og præget af vennetjeneester. Så det var nødvendigt med en uafhængig redaktion.
Skal redaktionen styre debatten?
– Vi er ikke ude på at lave censur eller overdøve brugernes egen kommunikation. Vi vil gerne skabe en kvalificeret platform at diskutere ud fra. Vi holder fast i at det er et kollektiv for musikere.
Det koster 200 kr at lave en virtuel udgivelse på MyMusic. Hvordan begrunder I denne pris?
– 100 kr ud af de 200 går til et legat, MyMusc.dk-legatet, som uddeles årligt til et eller flere bands. De resterende går til at administrere sitet og betale skribenterne.
De tre første virtuelle udgivelser, med navnene Lovelight, Windermere og Third Person Me, kan allerede nu høres på MyMusic.