Nyhed

Sodastar kåret som årets upcomingnavn

Bandet fra Silkeborg vandt guldet i finalen i LiveContest DK i fredags og kan nu se frem til en tæt booket spillestedsturné, en snarlig demo og masser af opmærksomhed.

335 bands ønskede at deltage, men det var kun 85 bands, der kom med i de 22 runder af en af Danmarks større musikkonkurrencer, LiveContest DK. Både Magnum 44, Flying Ugly og The Modesty levede op til finalekvaliteten, men det var altså de 80'er-pop-inspirerede Sodastar (billedet), som dommerne så mest potentiale i.

Som forventet var finalen fredag aften i Store Vega i København et stort show, som ud over finalisterne både bød på et akustisk sæt med DM i Rock-grundlæggeren og Karrierekanon-aktuelle Rasmus Nøhr, MTV-aktuelle The Fashion og Per V som veloplagte konferenciers.

De let støjende rockere The Modesty blev kåret til sølvvindere og får derved mulighed for at spille support-job for vinderne ved udvalgte koncerter.

Aftenens dommere var Carsten Holm (DR), Christian Backman (Copenhagen Records), Janus Køster-Rasmussen (Politiken), Henrik Milling (DR), Sarah Sølvsten (Silverstone Management), Henrik Marstal (musiker, forfatter) og Ola Brunius (100% Osignat, Stockholm)

Om få dage skal Sodastar i Airplay Studiet i Århus og indspille en promotion-cd, og så får bandets karriere ellers en kickstart:

Turnéplan

Torsdag d. 6. maj: Wallmans (Cirkusbygningen), Kbh.

Torsdag d. 3. juni: Skive Beach Party

Fredag el. lørdag d. 4/5 juni: SPOT10, Århus

Onsdag d. 23. juni: Midtfyns Festival

Torsdag d. 24. juni: Paletten/Hjultorvs Festivalen, Viborg

Lørdag d. 7. aug.: Kulturhavn, Kbh.

Fredag d. 10. sep.: Stengade 30, Kbh

Lørdag d. 11. sep.: Gimle, Roskilde

Torsdag d. 30. sep.: Musikcafeen, Århus

Lørdag d. 2. okt.: Fermaten, Herning

Fredag d. 7. okt.: Studenterhuset, Ålborg

Torsdag d. 14. okt.: Tobakken, Esbjerg

Lørdag d. 16. okt.: Rytmeposten, Odense

Torsdag d. 21. okt.: Forbrændingen, Albertslund

Fredag d. 22. okt.: Badeanstalten, Slagelse

Lørdag d. 23. okt.: Loppen, Kbh.ANNONCE