Nyhed

Nomineringer klar til Steppeulven 2005

Mikael Simpson tager teten tæt efterfulgt af Nephew i årets nomineringsræs

Foreningen af Danske Musikkritikere er nu nået frem til en afgørelse om, hvem der skal nomineres til årets Steppeulv-priser. Topscoreren er Mikael Simpson, der er nomineret til i alt syv Steppeulve, mens Århus-kvartetten Nephew har mulighed for at løbe med i alt fem statuetter. Også Martin Ryum og Blue Foundation er dog godt med i ræset med hver fire nomineringer, mens blandt andre Lise Westzynthius, Peter Sommer, Juncker og Efterklang hver er nomineret til to statuetter.

Hvem der endeligt vil løbe med priserne i de i alt tolv kategorier, vil blive afsløret torsdag d. 27. januar 2005 i Store Vega i København, hvor også flere af de nominerede vil kunne opleves live. Blandt de optrædende kunstnere ved prisfesten vil være Caroline Henderson, Bikstok Røgsystem, Nephew, Martin Ryum og The Blue Van.

Desuden er det værd at bemærke, at Piratgruppen er blevet nomineret i kategorien Årets Idé. Foreningen af Danske Musikkritikere begrunder nomineringen med, at Piratgruppen med både humor og jura har formået at rejse en række relevante retmæssige spørgsmål og skabt debat om AntiPiratgruppens arbejdsmetoder.


Foreningen finder endvidere, at det er et demokratisk problem, at en privat organisation som AntiPiratgruppen kan udføre ransagninger af private hjem, hvilket giver dem beføjelser på linje med politiets og således truer den individuelle frihed.

Blandt de andre nominerede til Årets Idé er:
1) Bibliotekernes netmusik
2) Musikprogrammet på DR
3) Public Service, elektronisk festival i København.
4) På Danske Læber, dansksproget hyldest til Leonard Cohen (cd, koncert,
dvd)


Steppeulvens hjemmeside med samtlige nominerede

ANNONCE