Nyhed

Anden, über alles

Anders Matthesen fyrer den max af på bl.a. dvd med "Jul På Vesterbro" samt på "Terkel I Knibe" som 3D-animationsbiograffilm

Er der én, der har krudt i røven her i starten af 2004, er det den 28-årige multikunstner og gavflab Anders Matthesen. Først lagde han nationen ned med "Jul på Vesterbro" på DR2 i december, hvor Anden selv spillede 10-14 roller, fra den fallerede sømand Stewart Stardust til hans kriminelle narkomansøn Danny og dennes luderkæreste Randi, den palæstinesiske terrorist Kefir med mange flere.

Public demand gør, at selvsamme dvd kan rekvireres fra 1. marts. Planen var ellers, at den først skulle udsendes til jul 2004. Derudover har Matthesen fyldt Cirkusbygningen med sit One Man Show i januar, hvilket han senere drager på de danske landeveje med i fra april til juni i år. Fra lørdag d. 14. februar frem til 15. maj træder den autodidakte stand-up-komiker i front foran en række uddannede kollegaer. Matthesen har hovedrollen som Simon Spies i Østre Gasværks opsætning "Simon", hvilket i øvrigt er Nicolaj Cederholms 25-års jubilæumsforestilling.

Sidst, men ikke mindst, udkommer landeplagen fra Børneradio, "Terkel i knibe", som Danmarks første 3D-computeranimationsfilm med biografpremiere den 2. april over hele landet. Matthesen har lagt stemmer til samtlige forrygende figurer i den vanvittige historie om den 12-årige tøsedreng Terkels besynderlige oplevelser.


Anders Matthesen er i øvrigt månedens Finale-gæst i GAFFA marts 2004.

ANNONCE