Nyhed

Et nyt kuld karrierekanoner er født

I dag kl. 15 blev seks nye karrierekanoner introduceret i Korprøvesalen i Radiohuset på Frederiksberg.

Det er for tredje år i træk, at P3 og P4 blænder op for en ny årgang karrierekanoner.

KarriereKanonen er et initiativ fra DR, der skal sætte ekstra fokus på den danske rytmiske musik og give nye kunstnere mulighed for at udfolde sig med det danske sprog.

Kl. 15 gik det så løs i Korprøvesalen. De seks nye karrierekanoner troppede op på scenen og leverede meget forskellige danske sange, som i det kommende år skal spilles på P3 og P4 under kontinuerlig vejledning fra eksperter.

Den første kunstner på scenen var singer-songwriteren Rasmus Nøhr, der introducerede os for numrene "Maria fra Amerika" og "Ibens Klit".
I præsentationen af sig selv røbede han, at han rent musikalsk har undgået den ligefremme vej. Han har eksperimenteret med jugoslavisk heavy-rock og jazz, før han anno 2004 er havnet i det, han kalder troubadurisk pop/folk. De opførte numre vidnede klart herom.

Karrierekanon nr. 2 var bandet Stuen Til Højre, en pigekvartet fra Århus. De spillede to numre, der gengav drømme, nærvær og en lovprisning af kærligheden. Så er der ikke sagt for lidt.

Ronnie Junker med kunstnernavnet "Alias" var den næste i rækken. Med nummeret "Hip Hop" udviste han ambitioner om at tilføre den danske hiphop-scene et frisk pust og en ny lyd.

Herefter præsenterede bandet Coolsville et af deres demonumre, et enkelt, lyrisk og melodiøst rocknummer i kvintetformat.

Den danske sanger og sangskriver Iben Lund (billedet) kom herefter på banen med nummeret "Giv Mig Besked Baby", en duet med Klaus Storgaard produceret af Jens Lysdahl. Et personligt og kraftfuldt nummer i poprockgenren med undertoner af samba og latin.

Rosinen i pølseenden var den elektroniske duo Hystereo, som for nylig blev dannet på grundlag af et venskabeligt forhold. De spillede det kælne debutnummer "Stor Dreng". Efter koncerten meddelte den kvndelige halvdel af duoen, Sissel Ritsmar følgende til GAFFA.dk.

– Peter og jeg skrev nummeret "Stor Dreng" efter en halv flaske brændevin en aften i Riga sidste år.

Sådan kan det gå, når omgivelserne inspirerer.

Som afslutning på arrangementet fyrede en af karrierekanonerne fra sidste år, Johnny Deluxe to velkendte numre af, "Elskovspony" og "Sommeren Er Forbi" Herefter blev der indtaget drikkelse og udvekslet kommentarer på kryds og tværs.

Flere informationer om KarriereKanonen

ANNONCE