Nyhed

Figurines udkommer i Tyskland, Østrig og Schweiz

Vestbjerg-guitarrockerne på vej ud i den store verden

Den unge guitarrockgruppe Figurines fra Vestbjerg ved Aalborg har fået fornemme anmeldelser for sit debutalbum "Shake A Mountain", der bl.a. af GAFFAs redaktion blev kåret til årets næstbedste danske album i 2003, kun overgået af Mews "Frengers". Bandet har også fået pæn radiospilletid, ikke mindst på den snart hedengangne P3-lytterhitliste "Det Elektriske Barometer", og gruppens energiske koncerter har været velbesøgte.

Nu er Figurines ved at få hul igennem til det store udland. I april udkommer "Shake A Mountain" i Tyskland, Østrig og Schweiz via indieselskabet Pop*U*Loud. Den tyske version af albummet bliver lidt anderledes, idet den er udvidet med sangen "The Detour" fra ep’en af samme navn samt videoen til sangen "Bright". Coveret bliver også anderledes, idet det danske med strudse i løb er erstattet af et udspringstårn, uden at Figurines eller deres danske pladeselskab, århusianske Morningside Records kan give nogen forklaring, ud over at tyskernes smag er lidt anderledes.

Figurines giver også to koncerter i Tyskland op til udgivelsen, nemlig i Hamburg og Berlin hhv. 8. og 9. marts som support for det svenske band KVLR. De kan også opleves på Skråen i Aalborg 21. februar og på et endnu ikke fastlagt sted i Struer 26. marts. Derpå går de i gang med arbejdet på deres andet album.

Morningside barsler i øvrigt i april med et egentligt debutalbum fra århusianske Larsen & Furious Jane, der tidligere har udgivet en fuldlængde-demo. Stilen er inspireret af amerikansk singer-songwriter-tradition i let tilbagelænet udgave, og bandet med det lidt kiksede navn er absolut værd at holde øje med.

Som tidligere nævnt på GAFFA.dk udgiver Morningside også debutalbummet fra Jomi Massage, alias Signe Høirup Wille-Jørgensen fra støjrockbandet Speaker Bite Me. Albummet får titlen "Aloud" og er på gaden 8. marts. Sidste års roste singer-songwriter-debutant Simon Gylden er endvidere i gang med sin toer, "Go Folk Yourself".

ANNONCE