Nyhed

Interview: Jakob Sørensen, Copenhagen Records

Nystartet selskabs udgiver Cæcilie Norby, Johnny Deluxe – og efterlyser demoer

I sidste uge skrev GAFFA.dk, at en udbrydergruppe på fire EMI-Medley-medarbejdere havde startet pladeselskabet Copenhagen Records og netop havde skrevet kontrakt med bandet Johnny Deluxe (billedet). Vi har nu fået en snak med selskabets Jakob Sørensen om, hvorfor de fire har startet eget selskab, og hvad de har på bedding:

– Det havde længe været en drøm for EMI-Medleys Nick Foss og Mik Christensen, og en dag tog de så skridtet, og Christian Backman og jeg fulgte med, for vi var også glade for idéen. Det er ellers ikke sådan, at vi er blevet forhindrede i at kunne udfolde os på EMI-Medley, tværtimod, men vi kan nu godt lide tanken om at starte noget selv, siger Jakob Sørensen og fortsætter:

– En af fordelene er f.eks., at man lettere kan afsætte sine kunstnere i udlandet til nogle, der virkelig brænder for den, som f.eks. Crunchy Frog har gjort det. På et multinationalt selskab forsøger man ofte automatisk at afsætte sine kunstnere til selskabets afdelinger i andre lande, og det betyder, at de tit ender hos nogle pladeselskabsfolk, der ikke rigtig brænder for dem, men bare gør det af pligt, og så sker der ofte ikke rigtigt noget.

På EMI-Medley var Nick Foss og Christian Backman A&R-folk, dvs. kunstnerisk ansvarlige, mens Mik Christensen og Jakob Sørensen primært stod for marketing. På det nye selskab er alle fire dog ligeværdige partnere, der indtil videre både "laver budgetter og kaffe", men regner med at ansætte flere, i takt med at selskabet forhåbentlig vokser.

Som nævnt er første signing Johnny Deluxe, der allerede har haft et stort radiohit med den selvudgivne "Elskovspony", har været med i DR-P3's dansksprogede satsning KarriereKanonen og nu er i gang med et album, som kommer til april. Hvorfor blev det lige dem?

– De skriver nogle gode sange og er også meget overbevisende live, og så swingede vi godt sammen. Vi vil ellers satse på både pop, rock og mere eksperimenterende musik, men generelt bliver vi nok mere mainstream-orienterede end de fleste danske indieselskaber. Simpelthen fordi det nu engang er vores smag. Vi har også skrevet kontrakt med Cæcilie Norby, og vores første udgivelse i det hele taget bliver med hende, nemlig livealbummet "London Paris", der er på gaden 29. marts og er optaget på Pizza Express Jazz Club i London og Sunside Jazz Club i Paris, og vi forhandler med flere andre navne.

Nick Foss har fra sin tid som producer og A&R-mand gode kontakter til f.eks. D-A-D og Tim Christensen, hvis kontrakter med EMI-Medley nu er udløbet for begges vedkommende. Vil I udnytte de kontakter?
– Det er klart, at vi bl.a. forhandler med folk, vi kender i forvejen. Men endnu er intet sikkert, siger Jakob Sørensen og opfordrer i øvrigt alle interesserede til at sende demo-cd’er til flg. adresse:

Copenhagen Records
Rantzausgade 60
2200 København N


ANNONCE