Nyhed

Tomas Thordarson vandt Melodi Grand Prix

Vinderen kom med på et afbud, efter først at være blevet fravalgt

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2004 var ikke én af storfavoritterne, men scorede alligevel toppoint fra hele landet. Tomas Thordason vil mange genkende tilbage fra "Stjerne For En Aften" for to år siden, hvor han blev nummer tre. Faktisk havde Tomas selv sendt en sang ind til årets Grand Prix, som ikke blev udvalgt – men han kom med på et "afbud", da komponist og tekstforfatter Ivar Lind Greiner ringede og tilbød ham at synge latin-pop-vindersangen "Sig Det' Løgn".

Efter en mindre vellykket start med en dårlig parodi på Jokerens "Havnen" (man skulle nok have været fra Århus) var aftenens show ellers et af de bedste og mest underholdende i flere år.

Sportshallen Atletion i Århus lignede mere en koncertsal, end den egentlig er, og værterne Natasja Crone og Peter Mygind gjorde et godt stykke arbejde. Natasja er jo efterhånden fast som en del af Grand Prix-teamet, når posten som værtinde skal uddeles, hvor Mygind var et dejligt friskt pust og gav et godt modspil til den kønne fr. Crone. Ja, som kvinde kan man jo ikke undgå at blive lidt smålun på Mygind-drengen…

Aftenens mest underholdende indslag var dog Pia, Danmarks nye kult-stjerne ... I hvert fald i Grand Prix-verdenen. Til dem, som ikke så showet, kan man bedst beskrive Pia som en blanding af Sussi (ja – hende fra Skansen), en mus med skærebrænderstemme og en ekstremt naiv teenagetøs. Dog med utrolig charme, så man ikke kan undgå at holde af hende. Hun havde fået aftenens tjans med at præsentere de 10 deltagere.

Dejligt opfindsomt og utroligt velspillet af skuespilleren Mia Lyhne, som lige nu kan ses i filmen "Forbrydelser". Bedste idé til den opgave nogensinde, efter min mening. DR – keep up the good work. Det var klasse. I det hele taget var det musikalsk set et af de højeste niveauer i mange år.

Vinderen kan se frem til en tur til Istanbul i Tyrkiet, hvor der den 12. maj bliver holdt semifinale med 21 andre lande. Først den 15. maj om eftermiddagen bliver spændingen udløst om, hvilke lande som går videre til selve finalen om aftenen.

Afstemningsresultatet:
1) Sig Det' Løgn. 60 point
2) Prinsesse. 46 point
3) Solens Sang. 40 point
4) Hvorend Du Går Hen.28 point
5) Mest Når Det Er Regn. 26 point

Aftenens sange:
1) "Lykkelig I Nat" Solist: Kaare Thøgersen. Musik & Tekst : Mette Matthiesen

2) "Solens Sang" Solist: Neighbours. Tekst & Musik: Helge Engelbrecht

3) "Mest Når Det Er Regn" Solist: Petsi Tvørfoss.Musik & tekst : Niels Drevsholt

4) "Lonnie, Kom Nu Hjem" Solist: Mathias Kryger. Musk & tekst: Henrik Askou & Regin Fyuhlendorf

5) "For Jeg Kan Li' Dig" Solist: Claes Wegener. Musik: Misha Popovic, tekst: Nanna Kalinka Bjerke

6) "Stjerner Blinker I Dit Navn. Solist: Jan Klausen. Musik & tekst: Jan Klausen

7) "Prinsesse" Solist: Zididada. Tekst & musik: Jimmy Colding & Danny Linde

8) "Kys Mig En Gang Til" Solist: Nanna Larsen.Musik & tekst: Nanna Larsen

9) "Hvor End Du Går Hen" Solist: Ditlev. Musik & tekst: Søren Poppe

10) "Sig Det' Løgn" Solist: Tomas Thordarson. Musik & tekst: Ivar Lind Greiner

ANNONCE