Nyhed

GAFFA-fotograf vinder prisen Årets Danske Musikfoto

Martin Dam Kristensen prisvinder for fjerde gang

Dansk Musik Årbog – med allehånde oplysninger til musikere og musikbranchefolk – er netop udsendt, og i den forbindelse har årbogen som vanligt kåret Årets Danske Musikfoto. Det er for fjerde gang blevet Martin Dam Kristensen, der bl.a. er kendt som fotograf for GAFFA, både for bladet og til GAFFA.dk, hvor han ikke mindst har taget billeder til vore koncertanmeldelser.

Årets Danske Musikfoto forestiller klarinettisten Putte Vickmann, der er gæstesolist hos Ernie Wilkins Almost Big Band i Vejle 5. september 2003. Dommerkomitéen har valgt fotoet blandt over 300 indsendte og roser Martin Dam Kristensens evne til at vise musikere i andre sitationer, end hvor publikum normalt ser dem, f.eks. backstage, i omklædningsrum, i turbussen etc., og som man kan se, gælder det også årets pressefoto. Af tekniske årsager har vi måttet beskære det lidt, men det kan ses i stort format på forsiden af Dansk Musik Årbog 2004

Med prisen modtager Martin Dam Kristensen et gavekort til IT-udstyr. Martin Dam Kristensen er opvokset i Nordjylland, bor i dag i Århus og er 30 år. Foruden til GAFFA tager han bl.a. billeder til dagblade, især Berlingske Tidende, Dansk Musiker Forbunds fagblad Musikeren, andre fagblade og for virksomheder samt til cd-covere, bl.a. Allan Olsen. Michael Falch og Tina Dickow.


Et bredt udvalg af Martin Dam Kristensens fotos kan ses på http://www.martindamkristensen.dk

ANNONCE