Nyhed

Pårørende til omkomne stævner Roskilde Festival

Forældrene til fire af ofrene for ulykken i 2000 vil have placeret et ansvar

Forældrene til fire af de i alt ni unge mænd, der blev trampet ihjel under Pearl Jams koncert på Roskilde Festival 2000, sagsøger nu festivalen for at få placeret et ansvar, skriver DR.

Der har tidligere været lavet to undersøgelser af hhv. Roskilde Politi og Statsadvokaten for Sjælland. Begge kom frem til den konklusion, at ulykken skyldtes en blanding af træge kommandoveje på Orange Scene, hvilket førte til, at koncerten først blev stoppet for sent, og voldsom masen blandt publikum. Ifølge begge undersøgelser kan man ikke drage nogen juridisk til ansvar for tragedien.

Det er det, der nu har fået fire forældrepar til at stævne festivalledelsen. Festivalens advokat Bruno Månsson har sagt til DR, at festivalen efter de to undersøgelser er af den opfattelse, at der ikke foreligger noget juridisk erstatningsansvar.

Roskilde Festivals talsmand Esben Danielsen siger til GAFFA.dk: "Vi vil ikke kommentere stævningerne yderligere, fordi udtalelser til pressen meget let kan indgå som en del af sagsmaterialet, og vi mener, at rettens instanser er dem, der er bedst til at håndtere sagen."

ANNONCE