Nyhed

Reportage: LiveContest DK godt fra start

De første af de indledende runder afviklet med succes i Århus

De tre første af de indledende runder i LiveContest DK – efterfølgeren til DM I Rock – er nu afviklet i Århus, og konkurrencen er kommet ganske godt fra start. I hvert fald har der været godt fyldt op på Musikcaféen i Århus, hvor de tre første indledende runder har fundet sted, og det musikalske niveau har også været hæderligt.

GAFFA.dk tog et nærmere kig på gårsdagens koncert, og den var også godt besøgt. Faktisk var Musikcaféen stort set fyldt, og det skyldtes naturligvis først og fremmest, at de fem bands – Søndag, Mellophone, Marvel Hill, Oziris og Skurk – havde medbragt egne, entusiastiske fans. Men der var nok også en del almindelige nysgerrige, der bare ville tjekke temparaturen på den lokale upcoming-scene og se, om "den næste store ting" ville indfinde sig her i aften.

Reglerne var enkle: Hver af de fem grupper skulle spille 25 minutter, og herefter blev der kåret en vinder af dommerne – Anne Højgaard, skribent på musikbladet Line Out, Carsten Heller fra Dansk Rock Samråd (ROSA) og trommeslager Morten Thorhauge fra Carpark North – som går videre til semifinalerne. Desuden blev der holdt en afstemning blandt publikum, hvor vinderen modtog et gavekort på 1500,- fra instrument-importøren Luthman.

Søndag var aftenens første band og adskilte sig fra de øvrige ved at have tekster på dansk. De var dog lidt svære at opfatte blandt de hujende fans, men syntes ikke umiddelbart at gengive litterære udfoldelser på Nobelpris-niveau. Musikken var forholdsvis melodisk pop-rock med et snert af melankoli og gedigent håndværk, uden de store dikkedarer.

Mellophone (billedet) brillerede med en yderst velsyngende, soulfuld forsanger, der gav krydderi til bandets musik, der igen var melodisk, let melankolsk pop-rock uden den store originalitet, men lidt stærkere sangskrivning end Søndag. Igen velspillende musikere, der oven i købet var så modige at spille et par ret stille sange, som havde det lidt svært blandt publikum, der nok var tilfredse, men ikke så meget, at de helt kunne holde mund. Men de eftertænksomme ballader gav et behageligt pusterum.

Marvel Hill var der nok nogen, der havde hørt om før, da de vandt tredjepladsen i sidste års musikkonkurrence Starfighters. Musikken var lidt hårdere, en slags melodisk rock med efterklange af post-post-grunge, eller hvad det nu hedder. Igen hæderligt, uden ligefrem at vælte folk omkuld.

Osiris lagde mere tunge takter an. Det tre mand store band spiller tung guitarrock – gennemgående velspillet, men ikke særligt mindeværdige numre, og vokalen var decideret svag.

Skurk havde definitivt jammet over D-A-D’s "Sleeping My Day Away" en del gange, og forsangerens lighed med en vis hr. Binzer i udseende og attitude var da osse slående. Men det lykkedes dem da at sprede en feststemning blandt det efterhånden mætte publikum.

Efter de fem bands var det tid til votering. Det viste sig, at dommere og publikum var enige: Mellophone blev af begge parter erklæret som det mest overbevisende band, og de går dermed videre til semifinalerne, ligesom de vandt gavekortet til Luthman. Det var der i sagens natur generel tilfredshed med, selvom der naturligvis kunne spores en vis skuffelse hos de andre grupper og deres fans.

Aftenen viste, at der er masser af liv blandt danske upcoming bands, og at folk generelt har fint tjek på deres instrumentkunnen. At skrive iørefaldende og/eller originale sange, have scenisk karisma og finde på et originalt udtryk kniber det mere med, men det er som regel heller ikke det første, bands på vej frem får styr på. Potentiale havde de fem grupper i hvert fald, selvom det kan være lidt svært at tro, aftenens vinder går videre til finalen. Men lad os nu se, hvad de kommende koncerter i LiveContest DK vil bringe.

LiveContest DK fortsætter til flg. byer:
30. januar - Loppen - København
31. januar - Gimle - Roskilde
5. februar - Tobakken - Esbjerg
18. februar - Loppen - København
19. februar- Loppen - København
21. februar - Rytmeposten - Odense
26. februar - Studenterhuset - Aalborg
6. marts - Forbrændingen - Albertslund
10. marts - Forbrændingen - Albertslund
13. marts - Fermaten - Herning
17 . marts - Stengade 30 - København
20. marts - Badeanstalten - Slagelse
24. marts - Stengade 30 - København
25. marts - Stengade 30 - København

Semifinaler:
26. marts – Musikcaféen – Århus
27. marts – Paletten – Viborg
7. april – Loppen - København
8. april - Stengade 30 – København

Finale:
16. april – Store Vega - København

ANNONCE