Nyhed

Starfighters skudt i gang igen

Anden runde af talentkonkurrencen begynder i dag

I dag er dagen, hvor startskuddet til anden omgang af Starfighters lyder. De næste seks måneder bliver ét stort udskilningsløb for de håbefulde, der sender demomateriale ind til talentkonkurrencen. Både P3, Boogie og GAFFA vil være involveret i at vælge dem, der får lov til at deltage i det afsluttende heat på Skanderborg Festival. Resultatet skulle gerne blive "den ultimative talentkonkurrence".

– Starfighters er den ultimative talentkonkurrence, fordi vi arbejder med tre gode og vidt forskellige medier, og på den måde når ud til hele undergrunden. Men også fordi vi følger vinderne til dørs – og smider en kvart million efter dem til indspilning og promotion af deres albumdebut, forklarer tovholder Poul Martin Bonde.

Sidste års vindere var nu-metal-bandet Stomped. I dag føler de sig virkelig ført til døren:
– Da vi gik i studiet, havde vi ingen rigtig fornemmelse af, hvad der ville ske med indspilningerne. Men interessen blev større og større undervejs, og i dag har vi signet med EMI. Det er faktisk første gang siden Pretty Maids i firserne, at et dansk heavy-band har signet med et major label. Og det skyldes i høj grad Starfighters, for normalt er det svært for et "tungt" band at få adgang til ressourcer som dem, vi har haft at arbejde med, mener Stomped-trommeslager Stefan Helbo.

Stompeds fuldlængde-debut "Opening Standard" udkommer 04.04.04, og bandet selv er ualmindeligt godt tilfreds med resultatet. Det er Poul Martin Bonde også:
– Der er blevet taget mange chancer med Stomped og deres debut, men foreløbig er det gået over al forventning. Det var også det sjove ved sidste års konkurrence: Selvom Stompeds musik ikke just er hverdagskost, var der slet ingen tvivl hos dommerne om, at de skulle vinde, fortæller Bonde og fortsætter:

– Der er plads til al slags musik i Starfighters, bare man selv har skrevet musikken og kan opføre den live. Allersjovest ville det faktisk være, hvis det til sidst kom til at stå imellem ni helt forskellige bands i ni helt forskellige genrer.

ANNONCE