Nyhed

Nephew klar med efterårsturné efter Roskilde- og albumtriumf

Turnéstart 8. oktober på Gimle, Roskilde, forsalget i gang. Albummet "USADSB" skamrost og solgte 11.000 på udgivelsesdagen.

Billede: Søren Solkær Starbird

Man må sige, at det går meget godt for Nephew for tiden. I onsdags udgav de deres andet album "USADSB", der blev forudbestilt i 11.000 eksemplarer, et for danske forhold sjældent højt tal – man fristes til at hive en af bandets sangtitler frem: "Superliga" – og i lørdags spillede de i et proppet, begejstret Odeon-telt på Roskilde Festival med tusinder uden for teltdugen, selv om det var tidlig eftermiddag, og regnen væltede ned.

Og såvel album som koncert har fået fornemme anmeldelser, såvel på GAFFA.dk som i andre medier; således gav Politiken hele seks ud af seks hjerter for koncerten, mens GAFFA.dk "nøjedes" med fem.

Og da man som bekendt skal smede, mens hjernet er varmt, er Nephew nu klar med deres efterårsturné, der bringer dem til flg. byer:

Fredag d. 08. oktober Roskilde, Gimle
Lørdag d. 09. oktober København, Store Vega
Fredag d. 15. oktober Århus, VoxHall
Lørdag d. 16. oktober Esbjerg, Tobakken
Fredag d. 22. oktober Odense, Magasinet
Lørdag d. 23. oktober Helsingør, Toldkammeret
Torsdag d. 04. november Studenterhuset, Ålborg
Fredag d. 05. november Kolding, Godset
Lørdag d. 06. november Herning, Fermaten

Forsalget til samtlige koncerter er netop begyndt. På dele af turnéen varmer de keyboarddrevne alternativ-rockere Spleen United op.

Nephew kan også opleves på Danmarks Smukkeste Festival, hvor sanger Simon Kvamm ligeledes kan nydes i sin anden inkarnation som sprinter i det succesfulde cykelhold Team Easy On, samt til Univers i Århus Festuge 1. september.

Til gengæld skal man nok ikke regne med at se Nephew meget mere live dette efterår, da medlemmerne – succesen til trods – insisterer på at bibeholde deres civile jobs som tv-stjerne, læge, musikmanager/musik-/mediestuderende og kommunikationsstuderende.

ANNONCE