Nyhed

Björk dropper musikken

Islændingens nye album "Medulla" bliver udelukkende med vokal

I slutningen af august eller starten af september udsender Björk sit femte studiealbum. Titlen er "Medulla", der skulle betyde den inderste del af et dyr eller en plantes struktur.

I et interview med rollingstone.com fortæller sangerinden: "Jeg tror, dette er mit mest intuitive album nogensinde. Jeg blev nødt til at bruge ingredienser, jeg stolede på, såsom min stemme, mine muskler og mine knogler. Instrumenter er bare så passé".

Björk har dog ikke stået for alt vokalarbejdet selv. Blandt bidragyderne er navne som den tidligere Faith No More-frontmand og nuværende Fantomas- og Tomahawk-ditto Mike Patton, rapperen Rahzel (eks-The Roots), strubehovedsangerinden Tanya Tagag og den japanske beatbox-virtuos Dokaka.

Blandt de nye sange er "Where Is The Line?" (som hun spillede på sidste års Roskilde Festival) og "The Pleasure Is All Mine" blevet nævnt.

Efter "Medulla" er udsendt, skal man ikke regne med at se Björk på turné, da hun vil forsætte arbejdet i studiet for at lave endnu et nyt album.

"Efter hvert album jeg har lavet, har jeg følt mig virkeligt smurt, og har tænkt "wow, nu kan jeg skrive et nyt album på fem minutter". Og denne gang vil jeg finde ud af, om det bare er en fantasi, eller det rent faktisk er muligt," fortæller den originale sangerinde.

ANNONCE