Nyhed

Bob Dylan i Musikprogrammet på DR2

Den 30. juli sender Musikprogrammet den legendariske musikdokumentarfilm "Don't Look Back" fra 1965. Thomas Helmig og Billy Cross gæster Anja Pil i studiet.

DR oplyser, at DR2's Musikprogrammet viser den legendariske musikdokumentar "Don't Look Back" med Bob Dylan d. 30. juli kl. 22.50.

Filmen tager udgangspunkt i året 1965, hvor Dylan var i England for at spille koncert i Royal Albert Hall. I denne sammenhæng fulgte filmfotografen D.A. Pennebaker den store poet både på og bagved scenen. Dokumentaren blev skabt på dette grundlag og fik premiere i 1967.

De givne optagelser giver et fabelagtigt billede af den spirende rockscene på dette tidspunkt. Tilmed afslører den en ung Dylan med en yderst skarp tunge. Dette manifesterer sig særligt i afsnittet, hvor den provokerende sangskriver ydmyger en journalist, der forsøger at sætte ham bås og gøre ham til galionsfigur for en hel generation.

Til lejligheden har Anja Pil inviteret Thomas Helmig og Billy Cross i studiet – to herrer, der begge har et særligt forhold til den uovertrufne sangskriver. Thomas Helmig tilbeder gigapoeten og vil forklare os, hvorfor han beundrer Dylan så meget som kunstner.

Billy Cross har i en periode på et år været "on the road" med Dylan. Han har altså været i direkte kontakt med det pophistoriske gods. Derudover vil Cross også indvi seerne i helt personlige erfaringer med den store sangpoet.

Se ”Musikprogrammet – Bob Dylan” på DR2 d. 30. juli, kl. 22.50.

ANNONCE