Nyhed

Midtfyns Festival lukker

Ingen festival i år grundet katastrofalt forsalg. Midtfyns har indgivet konkursbegæring. Billetter købt gennem Klub GAFFA refunderes.

GAFFA har netop modtaget flg. pressemeddelelse fra Midtfyns Festival:

CITAT:

"Midtfyns Festival lukker - Ingen festival i 2004.

I dag kl. 9.50 bad Midtfyns Festival billetudbyderne om at indstille forsalget til Midtfyns Festival 2004, der skulle have fundet sted fra den 22.-26. juni. Et katastrofalt dårligt forsalg har fjernet det økonomiske fundament for at gennemføre den 29. udgave af Midtfyns Festival på områderne ved Goe Bakke. Der bliver ingen Midtfyns Festival i 2004.

I første kvartal lå dette års forsalg til stadighed ca. 1.000 billetter under salgstallet for 2003. Et forhold der på ingen måde var eller har været alarmerende eller afgørende. Midtfyns har de sidste mange år solgt op mod 60 % af samtlige billetter, de sidste 4 uger op til festivalen – heraf 20-30 % af billetterne ved indgangen under selve festivalen.

Det var lykkedes at finde besparelser og øgede sponsorindtægter på i alt 7,8 mio. kr. i forhold til 2003. Der var brugt ca. 1,5 mio. kr. mere på musikken i 2004, så med en netto besparelse på 6,3 mio. kr. var Midtfyns tilmed godt gearet til 2004.

Den afgørende termin for dette års forsalg var onsdag d. 2. juni, hvor partout billetten steg med kr. 200,- Den 6. juni viste et realiseret salg på 4.666 mod budgetteret 8.000 billetter (svarende til 2003). Der var pludselig meget langt op til et break even på ca. 14.000 billetter. Publikum havde svigtet Midtfyns.

Den alvorlige situation er blevet nøje vurderet i de sidste 24 timer, hvor alle aspekter og muligheder er blevet vendt og drejet. Vi er nået til den konklusion, at Midtfyns langt fra kan nå målet om at sælge 14.000 billetter og dermed et nul resultat i 2004.

Med udsigt til et stort underskud vil det være uforsvarligt at fortsætte driften – ikke mindst af hensyn til kreditorerne. Vi har derfor her til morgen, efter samråd med vore økonomiske og juridiske rådgivere, desværre set os nødsaget til at indgive konkursbegæring.

Det gør ondt at måtte dreje nøglen for en institution i dansk festivalhistorie og vide at Midtfyns kommer til at påføre andre tab.

Flot håndsrækning

I situationen vil vi alligevel glæde os over en flot håndsrækning fra en festivalkollega. Roskilde Festival har tilbudt at alle der har købt en billet til Midtfyns kan indløse denne på Roskilde Festival søndag den 4. juli."

GAFFA.dk følger op på nyheden og hvilken betydning, den får for billetkøbere og optrædende. P.t. er det ikke muligt at få nogen fra Midtfyns Festival i tale.

Midtfyns Festival har de seneste par år kæmpet med dårlig økonomi, og blev sidste år solgt til forretningsmanden Knud Bjerre

ANNONCE