Nyhed

Nick Cave til Danmark oven på nyt dobbeltalbum

Album til september, koncert 19.11 i Falconer Salen. Forsalg fra 14.06 på Billetmaskinen, TDC-butikkerne og Sex Beat Records

Nick Cave & The Bad Seeds arbejder p.t. på deres kommende og 13. studiealbum, der kommer til at bære titlen "Abattoir Blues / The Lyre Of Orpheus", og som oven i købet bliver et dobbeltalbum. Albummet udkommer i september, og Cave & co. følger albummet op med en turné, der bringer dem til Falkoner Salen i København 19. november 2004.

Det nye album er indspillet i Ferber studiet i Paris, mikset i Astoria i London, og med sig har Cave & co. Nick Launay, der også var med på forgængeren "Nocturama" fra februar 2003, og hvis samarbejde med Nick Cave går helt tilbage til 1981, hvor han producerede hans gamle band The Birthday Partys single "Release The Bats".

Lineuppen på albummet er Nick Cave, Mick Harvey, Thomas Wydler, Martyn Casey, Conway Savage, Jim Sclavunos, Warren Ellis og James Johnston, men altså ikke den gamle guitarist, Einstürzende Neubauten-forsangeren Blixa Bargeld, der forlod gruppen kort efter udgivelsen af "Nocturama" for at koncentrere sig om Einstürzende Neubauten og andre kunstneriske aktiviteter.


Nick Cave & The Bad Seeds har ikke givet en indendørs koncert i Danmark siden 30. april 1994 i Den Grå Hal i København. Deres sidste festivaloptræden var på Roskilde Festival 2001.

Billetsalget starter 14. juni kl.10.00 via www. Billetmaskinen.dk, alle TDC-butikker og Sex Beat Records, København.

Den længe planlagte Nick Cave-b-side-opsamling, der oprindeligt skulle udkomme i april i år, er i øvrigt blevet udskudt til starten af 2005.

ANNONCE