Nyhed

Uenighed om refusion af Midtfyn-billetter

Ebilletter refunderer Midtfyns-billetter – Billetnet og Billetmaskinen gør ikke

Tidligere på dagen meddelte Midtfyns Festival, at årets festival var aflyst, og festivalen havde indgivet konkursbegæring grundet "katastrofalt forsalg". Billetkøberne er naturligvis frustrerede og forvirrede, og forvirringen bliver ikke mindre af, at der kommer forskellige meldinger fra de tre forsalgssteder, Ebilletter, Billetnet og Billetmaskinen, om muligheden for at få pengene retur. Har man købt billet hos Ebilletter, er man tilsyneladende heldig, har man gjort det de to andre steder, skal man indsende krav til konkursboet, hvor man skal kæmpe med mange andre kreditorer.

– Vi har lavet en kontrakt med Midtfyn om, at de penge, vi får ind ved salget, først skal udbetales til Midtfyn, efter at festivalen er afholdt, og det bliver den jo ikke, siger direktør Jeppe Jensen. – Vi vil gerne undgå episoder som ved aflysningen af Wig Wam Tour for to år siden. Derfor skal man bare sende sine billetter ind til os med registrerings- og kontonummer, så refunderer vi pengene. Jeg vil dog ikke afvise, at konkursboets kurator kan finde på at stille spørgsmål ved aftalen, men jeg mener altså, at den holder.
Hvor mange billetter drejer det sig om?
– Det må jeg ikke udtale mig om.

Ingen hjælp fra Billetnet og Billetmaskinen
Der kommer andre toner fra de to andre forsalgssteder, Billetnet og Billetmaskinen, der oplyser, at alle henvendelser vedr. aflysningen skal rettes direkte til arrangøren, og at billetudbyderne ikke kan drages til ansvar, som de også gør opmærksom på på deres billetter og hjemmesider.

– Vi holder os til de retningslinjer, Forbrugerstyrelsen udstak efter aflysningen af Wig Wam Tour for to år siden, siger, siger Jakob Lund fra Billetmaskinens ledelse.
Men I ligger vel inde med nogle penge fra dem, der har købt billet?
– Ja, men nogle af dem er afregnet med Midtfyns, og resten kommer til at indgå i konkursboet. Vi beholder naturligvis ikke nogle penge til os selv.

Erik Lyngsø, direktør i Billetnet er enig:
– Det er arrangøren, der har ansvaret. Det er Wig Wam om igen.

Et samarbejde mellem Midtfyns Festival og Roskilde Festival giver også billetkøberne mulighed for at få byttet Midtfyns-billetten til en Roskilde-billet til om søndagen. Midtfyns-leder Knud Bjerre siger selv, at han betragter det som den sandsynligvis bedste løsning til folk, der har købt billet genmem Billetnet og Billetmaskinen.

ANNONCE