Nyhed

Dansk singer-songwriters album er tjent hjem inden udgivelsen

Stig Skovlind solgte 600 cd’er, før nogen havde set eller hørt den

At musikere udgiver deres plader selv, er efterhånden intet særsyn i dansk musik, men det er de færreste, der har gjort det på samme måde som sangeren og sangskriveren Stig Skovlind. Han har netop udgivet sit andet album "Breaking News From The Coffee Shop" med melodisk latin-pop, som han har finansieret ved et banklån. Men noget usædvanligt har albummet tjent sig selv hjem allerede inden udgivelsen.

Skovlind fortæller til GAFFA.dk: – Jeg spiller også i partybandet Beverly Hills Orchestra, og vi er nærmest verdensberømte i Helsingør og omegn, min hjemstavn. Og når vi har været ude at spille, har jeg spurgt publikum, om de har villet bestille min kommende solo-cd og i så fald give et bindende, skriftligt tilsagn. På den måde har jeg solgt 600 eksemplarer på forhånd, de fleste fra min hjemegn, men også folk i f.eks. København og Århus, og det overbeviste min bank om at låne mig pengene til indspilningen.

Du har ikke været bange for, at folk ikke ville betale...?

– Nej, jeg har stolet på folk. Nu er cd’en ude, og jeg har været rundt og aflevere cd’en hos folk med en regning. Og langt de fleste har betalt, og pladen har dermed tjent sig selv hjem. Og den sælger fortsat, nu den også er ude i pladebutikkerne i almindelig handel. Det er en metode, der kan anbefales, slutter Skovlind.

Stig Skovlind udgav tilbage i 1996 soloalbummet "Coffee & Love" (han har altså noget med kaffe...) og har foruden Beverly Hills Orchestra også en fortid i grupperne Busborg og Stick.


ANNONCE