Nyhed

Kitty Wu udkommer og turnerer i Benelux

Guitarmelankolikernes "The Rules Of Transportation" har allerede markeret sig positivt

Billede: Martin Dam Kristensen

De danske melankolske guitarrockere Kitty Wu udgiver i disse dage deres andet album "The Rules Of Transportation" i Benelux-landene, altså Belgien, Holland og Luxemborg, hvor de også skal give miniturné. Albummet bliver ligesom herhjemme udsendt af Universal og har allerede fået en fin modtagelse i Benelux, hvor det bl.a. er blevet udnævnt til månedens album i den hollandske pladekæde Plato.

"The Rules Of Transportation" udkom herhjemme i februar sidste år, hvor det – ligesom 2001-debuten "Privacy" i øvrigt – fik fornemme anmeldelser, f.eks. har begge album fået fem stjerner i GAFFA. Albummet er blevet til i nært samarbejde med producerne Head og især Rob Ellis, som begge nok kendes bedst fra P.J. Harveys bagkatalog, ligesom de hhv. er tekniker og spiller percussion på hendes kommende album, "Uh Hu Her", der er på gaden 31. maj.

Kitty Wu har også fået roser live, og de har givet talrige koncerter i både Danmark, England, Tyskland, Sverige og Norge. Kitty Wu spillede for første gang i Holland til Eurosonic-festivalen i Gröningen i år, og det var denne koncert, der banede vejen for udgivelserne i Benelux.

Udgivelsen bliver fulgt op af en kort turné:
11.05 Botanique, Bruxelles (sammen med landsmændene Under Byen og Camilla Munck)
12.05 Ekko, Utrecht
13.05 Basement, Rotterdam
14.05 Paradiso, Amsterdam

ANNONCE