Nyhed

Oplev melodi grand prix-sabotage

Moduleret melodi grand prix i morgen på KaserneScenen i Århus

I morgen vil det Internationale Melodi Grand Prix og eksperimenterende elektronisk støjmusik gå op i en højere enhed. Foreningerne Noisejihad og Selectricity har inviteret tolv kunstnere eller bands fra den elektroniske scene i Århus, der elektronisk vil manipulere, modulere og maltraktere de forskellige bidrag fra det 49. Internationale Melodi Grand Prix, når det sendes direkte på storskærm fra Istanbul.

Legen foregår på den måde, at alle kunstnerne ved lodtrækning bliver tildelt to lande, og når deres lande optræder med deres bidrag, vil den givne kunstner nænsomt ommøblere sangen, live og improviseret. Publikum har til sidst mulighed for at stemme på deres favoritter, således at der altså kåres en vinder, ligesom der vil være en trøstepræmie til den artist, der modulerer det grand prix-bidrag der går hen og vinder den ”rigtige” konkurrence.

Blandt de kunstnere der vil maltraktere melodi grand prixet kan nævnes Sofus Forsberg, Pol Mod Pol, Wäldchengarten (billedet), Puzzleweasel samt Thomas Wernberg. Det hele løber af stablen i KaserneScenens foyer, Langelandsgade 139 (studerende ved Universitets æstetiske fag vil kende stedet som ”kantinen”). Dørene åbnes kl. 19, en time før, selve grand prix’et går i gang, og ballet lukker kl. 02. Der vil være en entre på 20 kr.

Selectricity og Noisejihad præsenterer arrangementet i samarbejde med Festforeningen på Æstetik og Kultur ved Aarhus Universitetet. Arrangementet er støttet af fritids- og kulturforvaltningen, og præmierne er sponsoreret af Musikhuset Aage Jensen.

Maltraktørerne får desværre ikke mulighed for at manipulere med det danske bidrag, Tomas Thordarsons "Sig Det' Løgn/Shame On You", da sangen ikke gik videre fra onsdagens semifinale.

ANNONCE