Nyhed

Seks nye soloalbum fra John Frusciante

Chili Peppers-guitarist John Frusciante ligger ikke på den lade side. Indtil videre har han indspillet et fuldlængde-album hver måned i år

Manden undslap døden ved det rene mirakel i tiden før Californication og var så ædt op af heroin og andre "goodies", at man kunne trække hår og tænder ud af hovedet på manden med håndkraft. Undertegnede interviewede for 3-4 år siden samme Frusciante. En af de mest absurde samtaler, denne skribent har deltaget i. På spørgsmål om de mange år på randen af dødsriget, svarede guitaristen, med oprigtig alvor:
– For andre lå jeg måske bare på heroin i min seng, men faktisk udførte jeg vigtigt arbejde i den femte dimension.

Frusciante fortalte også, at der måske kunne være 300 mennesker til stede, i ren fysisk forstand, til en af hans solokoncerter, men for ham var der 15.000 sjæle. Jeg fandt aldrig helt ud af, hvor mange aktører der egentlig var til stede ved vores – lille – (så vidt jeg var orienteret) samtale.

Nå, men lige så sikkert som, at manden er bindegal, er det at han revitaliserede Red Hot Chili Peppers, som efter en lille bølgedal, igen røg op i klodens absolut førende rockelite. Frusciante joinede som 17-årig RHCP og medvirkede på kometgennembruddet Blood Sugar Sex Magik (spørg bare Kronprinsen, om den fortsat holder!), røg senere uklar med resten af bandet og forsvandt derefter ud i et gigantisk syretrip. Vendepunktet kom, da Anthony Kiedies begravede stridøksen, og dagligt besøgte den døende Frusciante på et hospital i L.A. sent i 90'erne.

Og Frusciante, der i tågeårene lagde guitaren totalt på hylden, og virkelig skulle øve op til Californiacation, kan nu ikke lade spaden hvile et sekund. Tidligere i år udgav Frusciante det ganske udmærkede soloalbum Shadows Collide With People (efter undertegnedes mening langt bedre, end anmeldelsen til højre indikerer), og inden året er slut udkommer yderligere minimum seks Frusicante-soloalbum under banneret "John Frusciante Recordings" på labelet Record Collection. Den første af slagsen er offentlig tilgængelig d. 22. juni og lyder den opløftende titel The Will To Death. Alle instrumenter er spillet af Frusicante selv og vennen Josh Klinghoffer. D. 10. august udkommer næste omgang under navnet Ataxia, hvor også Joe Lally fra Fugazi deltager.

Al magt til John Frusciante – og det hurtigst muligt.

ANNONCE