Nyhed

Something for Kashmir

Something For Kate er store i australien, men foreløbig ukendte i Europa. I aften varmer de varmer op for Kashmir.

Bassist Stephanie Ashworth fanget ved en koncert i Melbourne

Det er en træt og undskyldende Paul Dempsey, jeg får i røret ved 13-tiden fredag eftermiddag. Something For Kate er netop fløjet fra Dublin til Glasgow, hvor de om aftenen skal fortsætte den tour, de er i gang med, i forbindelse med udgivelsen af The Official Fiction, som er deres føsrste i Europa, men fjerde i Australien, hvor SFK for længst etablerede stjerner. The Official Fiction gik da også direkte ind som nummer et på den officielle hitliste down under. Men succes kan tilsyneladende blive kedeligt og det kan blive tid til nye udfordringer:

– Australien er et stort land, men stadig er der kun en vis mængde mennesker, som hører den musik, vi spiller. Det er begrænset, hvor lang tid man kan blive ved med at cirkle rundt i et land, uden nye udfordringer. Vi elsker at rejse, lave musik og spille live og når man gør dette i et nyt land, hvor folk ikke kender dig, er det som om bandet selv bliver nyt. En ny energi.

Det er denne energi som gerne skulle skabe grobund for succes i Europa og Danmark. Her starter SFK på ny, her er ingen, der kender dem – ud over deres danske pendanter i Kashmir:

– Vi hørte Zitilites da den udkom i Australien, og vi syntes, den var fantastisk. Ved rent held kom de til landet kort efter, så vi tog til deres koncert, hvor vi mødtes og hang ud. Siden har vi holdt kontakten ved lige og vi glæder os til at spille de koncerter sammen med dem i Danmark og håber, at vi også kan spille sammen i Australien en gang.

Ny plade
Stilen på The Official Fiction er svær at kategorisere, men en form for alternativ rock/pop med elegante og intelligente tekster er vel det nærmeste man kommer. En anden indikation på den musikalske retning, er de prominente gæsteoptrædener fra americana/alternative country-scenen, i form af blandt andre Grant Lee Philips og Cary Caitlin, sidstnævnte kendt fra Ryan Adams' gamle band Whiskeytown:

– Grant Lee Phillips har jeg turneret med for nogle år siden og vi lærte derigennem hinanden at kende. Han var tilfældigvis i Australien da vi lavede pladen, så en dag kom han ind i studiet og lagde en backing-vokal til No Man’s Land og det var det. Det hele var meget afslappet. Med hensyn til Cary var det en anden sag. Vi havde nogle sange, hvor vi besluttede, at vi ville have kvindelige backing-vokaler, fordi der var kvindelige figurer i sangen. Da vi overvejede, hvem vi ville have til at synge, havde vi i baghovedet, at sangene havde en country-feel og så tænkte vi på Cary – vi er store fans af det hun lavede i Whiskeytown, men også hendes soloting. Heldigt for os havde hun lyst til at være med.

Liveoplevelse
Live har denne country eller americana-retning også gjort sig gældende. Da bandet turnerede for et par måneder siden, havde de ud over deres oprindelige, tromme, bas og guitaropsætning fået hjælp af en ekstra guitarist, en keybordspiller, en cellist og en violinist, men når de nu besøger Danmark er det countryinspirerede lagt lidt på hylden, og de er tilbage til ved deres rockrødder:

– På en plade kan man fintune alt til perfektion. Live handler det hele om energi. Det er et rum fyldt med mennesker og man har ikke tid til at gøre alt perfekt. Så live er vi nok bare meget højere og meget mere kraftfulde. Der kan være akustiske numre i sættet, men vi er et liveband, og live er vi et rockband.

”The Official Fiction” udkommer mandag d. 17. maj i Danmark, og Something For Kate kan opleves live ved Kashmirs to ekstrakoncerter i Vega d. 18 og 19. maj.

ANNONCE