Nyhed

Upcoming-festivalen Oppenheimers Eftermiddag vender tilbage

Finder sted på Train i Århus 13. august. Potentielle bands kan indsende demoer inden 15. maj

Den århusianske festival Oppenheimers Eftermiddag for upcoming bands vender tilbage 13. august, og i den forbindelse efterlyser arrangørerne demoer fra potentielle bands. For at komme i betragtning må man ikke have en pladekontrakt, men ellers er høj kvalitet eneste krav. Festivalen vil primært satse på musik fra Århus-området, men er åben for grupper og solister fra hele landet, og der er plads til i alt seks navne.

Festivalen finder i år sted på Århus-spillestedet Train, og det er lydmæssigt en klar opgradering i forhold til sidste års arrangement i DSB’s gamle centralværksted, hvor akustikken absolut ikke var i top.

– Sidste august havde vi små 2000 gæster, og det på trods af en meget dårlig lyd. Derfor har vi haft én prioritet: At skaffe den bedste lyd. Den har vi fået ved at indgå et samarbejde med spillestedet Train, fortsætter David Gram, der i år forventer, at mellem 3000 og 3500 lægger vejen omkring eftermiddagen den 13. august.


Aftalen med Train giver Oppenheimers frie hænder til sammen med studerende fra Teko Center Herning og Arkitektskolen i Århus at skabe et indretningsmæssigt unikt rum. Det er vigtigt for arrangørerne at holde fast i det oprindelige undergrundskoncept, som eftermiddagen er kendt for.

– Der er stadig gratis entré og billig øl. Også selv om Train måske ikke er kendt som et undergrundssted, forklarer David Gram. Som tidligere kan man i øvrigt også opleve multikulturelle events til at krydre eftermiddagen mellem de seks udvalgte bands.

Flere af de bands, der har spillet til Oppenheimers Eftermiddag, har senere markeret sig solidt på den danske musikscene, ikke mindst Tiger Tunes, der gav deres første koncert overhovedet på Oppenheimers Eftermiddag i 2002, og som har fået gode anmeldelser og salgstal og flere priser for deres debutalbum fra sidste år og nu har fået aftale med et management i Tyskland, hvor de for tiden er på en større turné med det i Tyskland meget populære band Wir Sind Helden.


Oppenheimers Eftermiddag bliver afholdt for femte gang, og arrangementets navn er i øvrigt inspireret af den gamle Kliché-sangtitel "Oppenheimers Formiddag", der igen var inspireret af J. Robert Oppenheimer, som i 40’erne skabte atombomben i selskab med andre lovlig kreativt tænkende hjerner. Men i Oppenheimers Eftermiddag skal kreativiteten naturligvis forstås i positiv sammenhæng.

Demoer skal være arrangørerne i hænde senest lørdag den 15. maj klokken 12.00 og skal indsendes til:

Oppenheimers Eftermiddag
Bülowsgade 19, 3.
8000 Århus C


Offentliggørelsen af de udvalgte bands sker senest tirsdag den 1. juni

Læs mere hos Oppenheimer


ANNONCE