Nyhed

Yoko Ono til Århus

Q&A-session på GRAN Teater for Dans samt udstilling på Kvindemuseet.

Yoko Ono kan den 20. maj (Kristi Himmelfartsdag) kl. 11:00 opleves "live", om end ikke i musikalsk sammenhæng, på GRAN – Teater for Dans i Århus. Formålet er derimod gennemføringen af en Q&A (spørgsmål og svar) runde med publikum, for første gang i Danmark. Et ekslusivt arrangement, hvor Yoko Ono, der var banebrydende indenfor 60ernes konceptkunst, går i dialog med moderator Lars Schwander og publikum.

Lars Schwander er grundlægger og daglig leder af Fotografisk Center i København, fotograf, forfatter og desuden knyttet til kunstmuseet Louisiana. Han har et indgående kendskab til Yoko Onos arbejde og har tidligere været moderator på Q&A-sessions med den japanske multikunstner, bl.a. på Museum of Fine Arts i Houston, USA.

Billetprisen til det pladsmæssigt begrænsede arrangement er 295 kr., og billetter sælges hos Musikhuset i Århus.


Fra 20. maj er udstillingen Yoko Ono: Women’s Room åben for publikum på Kvindemuseet i Danmark, ligeledes i Århus. Udstillingen omhandler "kvindeligheden, den kvindelige sårbarhed, den kvindelige skønhed". Til udstillingen har hun udvalgt nogle af sine tidlige, meget stilrene og provokerende værker som Cut Piece fra 1964, Rape fra 1969, Fly og Freedom fra 1970 og bringer dem sammen med nyere billed- og lydværker som Memory Paintings fra 1998 og Blueprint for a Sunrise fra 2001. Hendes nye publikation Spare Room fra 2002 indgår sammen med Portræt af Nora. Ustillingen vises frem til den 5. september og der udgives et katalog.

Blueprint For A Sunrise var også titlen på Onos seneste album-udspil fra 2001.

ANNONCE