Nyhed

Fire nye store navne til Roskilde

Hiphopgiganterne Wu-Tang Clan, danske Saybia, The Matthew Herbert Big Band og Lali Puna tropper op til festivallen

Fire nye store navne er kommet på programmet til årets Roskilde Festival.

De første er hip-hopgiganterne Wu-Tang Clan (billedet), der forhåbentlig ikke svigter festivaldeltagerne i år. Indtil videre har de lovet os, at de kommer. Det ni mand store kollektiv har i over 10 år forført mange fans med flere frygtindgydende udgivelser - både som bandet Wu-Tang Clan og ved diverse soloudspil. Med de mange udgivelser og koncerter bag sig er Wu-Tang Clan et af de mest profillerede og indflydelsesrige hiphop-navne. Man må håbe, at de når frem til Roskilde i god behold uden akutte slåskampe eller anholdelser, som tidligere har spærret for deres vej til Danmark.

Danske Saybia kommer også og spiller deres storladne og melankolske rockmusik. Bandet har efterhånden fået et bredt publikum og høstet anmelderroser i ind- og udland. Efter 10 års intensiv tour i Danmark og Europa har Saybia isoleret sig i vinters i studiet i Visby på Gotland og indspillet et nyt album. Til sommer vil publikum få rig mulighed for at at høre numrene fra denne seneste plade, der først kommer i butikkerne til sommer.

The Matthew Herbert Big Band tropper også op. Muiskpioneren Mathew Herbert genopdager og redefinerer jazzen med sit big band – et traditionelt big band med en politisk dagsorden. Bandet leverer gåsehudsfremkaldende sange, fremkaldt af en sublimt svingende instrumentering fra et utal af blæsere – et organisk orkester.

Sidste nye tilføjede band er Lali Puna fra München - popmusik med pulserende elektroniske rytmer.

For klub GAFFA-medlemmer: Husk rabat på billetter til Roskilde. Mere info på http://www.klubgaffa.dk


ANNONCE