Nyhed

Marvellous vandt 3’s Musikspireprisen

Blandt Danmarks bedste upcoming bands ifølge netafstemning

Det vælter med prisuddelinger for tiden, og et af de seneste skud på stammen er teleselskabet 3’s Musikspireprisen, der nu er uddelt. De nominerede var tre lovende danske bands (endnu) uden album på bagen, som er blevet udvalgt af en række anmeldere, og de har været så til folkelig afstemning på 3’s hjemmeside.

Vinderen blev Marvellous, der gør sig i overvejende håndspillet, særdeles melodisk, sødmefuld pop, lidt i stil med navne som f.eks. Saint Etienne og ældre Cardigans, og med både mandlig og kvindelig leadvokal og masser af harmonier mellem de to. Marvellous var i øvrigt blandt de 12 navne, GAFFA i januarnummeret spåede en lys fremtid i 2004, så her ligger bladet på linje med 3’s brugere.

Marvellous fik ca. halvdelen af de afgivne stemmer, der ellers fordelte sig næsten ligeligt blandt de to øvrige kandidater, Antophones (tidligere interviewet på GAFFA.dk) og Mass, der spiller hhv. eftertænksom poprock med markant kvindevokal – ikke ulig f.eks. Tori Amos – og gedigen hiphop.


Præmien er studietid i det veletablerede Sweet Silence-studie, hvor bl.a. Kashmirs "Cruzential" og flere af Metallicas plader er indspillet.

Marvellous skal i øvrigt spille på årets Spot 10-festival, der finder sted i og omkring Musikhuset Aarhus 4.-5. juni.

ANNONCE