Nyhed

Nikolaj og Piloterne med nyt live-album og dvd-film

Den 15. marts kommer Nikolaj og Piloterne med et nyt live-album samt en medfølgende dvd-film. GAFFA.dk har været til snigpremiere på begge dele

I går aftes var GAFFA.dk på Stengade 30 på Nørrebro for at blive introduceret til Nikolaj og Piloternes allerførste live-album og dvd-udgivelse.

De sidste fem år har Nikolaj og Piloterne været en del på livescenen. Den danske rockkvartet har været på to landsdækkende turneer årligt og haft diverse festivalsjobs i sommerperioden.

Den 15 marts udkommer deres nye livealbum, "Live", som er indspillet under den seneste turné til landets spillesteder i efteråret 2003. Albummet rummer 12 nøje udvalgte sange herfra.

Med denne plade følger en dvd-udgivelse, som er den første danske musik-dvd, der benytter sig af ægte Sound Surround 5.1 – altså med
en lyd, der er optaget og mixet i Surround Sound.

Kl. 19:30 i går aftes blev Stengades indbudte gæster præsenteret for denne dvd-film - en film tilrettelagt og klippet af Casper Holbek. I halvtreds minutter af billeder og lyd blev man guidet rundt i bandets turnéunivers. Nikolaj (billedet) var naturligvis i front og kom med sin uforbeholdne mening om musikken, turnélivet og tilværelsens eksistentielle problemstilinger.

Der var enkelte klip fra livekoncerter, men undertegnede kunne godt have tænkt sig mere af samme skuffe, da dvd'en som sagt bliver benævnt en live-dvd og ikke en portrætfilm. Og det er helt klart dér, gruppen har sin styrke – noget, der igen blev bekræftet til den minikoncert, som bandet holdt efter filmen.

Kl. 21 troppede drengene op på scenen og fyrede den big time af. De spillede gamle og nye kendinge med en vitalitet og spilleglæde, der indfangede publikum. Der blev danset, sunget og klappet – spundet magi mellem band og tilhørere, kan man sige. Det var storartet. Point for det – især til Nikolaj for hans ekspressive performance.

"Live"-albummet og dvd'en udkommer 15. marts.
Sættet sælges samlet til samme pris som 1 cd.


ANNONCE