Nyhed

Roskilde Festival vil droppe retssag

Forældre til fem af de ni unge mænd, der omkom på Roskilde Festival juni 2000, vil føre civil retssag. Festivalen vil have retten til at afvise sagen.

Politiken skriver i dag, at man fra Roskilde Festivals side ønsker at afvise den civile retssag, som forældre til en 16-årig dreng ved ulykken på Roskilde Festival 2000 har sat i værk.

Roskilde Festivals advokat, Bruno Månsson, mener ikke, at en retssag om ulykken vil føre noget nyt med sig. Han fastslår, at forældrene stadig vil kunne få en økonomisk kompensation uden en retssag, så hvorfor føre den?

Forældreparret, Finn og Eurice Tonnesen, der har anlagt retssagen, er imidlertid af en anden opfattelse. De anser ikke en økonomisk erstatning for at være tilstrækkelig. De vil have Roskilde Festival til at tage et ansvar for ulykken. Derfor returnerede de den check på 40.000 kr., som blev sendt til deres advokat sidste år i august.

– Vi mener, det er i offentlighedens interesse at få afgjort, om der er nogen, der har anvaret for en sådan ulykke. Det er ikke kun vores private interesse. Det har også betydning for fremtiden, siger forældreparret til Politiken.

Trods sikkerhedforbedringer på festivalen og tilbud om økonomiske kompensationer, mener forældrene altså stadig, at Roskilde mangler at tage et etisk ansvar for ulykken.

Finn og Eurice Tonnesen er ikke de eneste, der vil føre sag an mod festivalen. Advokat Tyge Trier har på vegne af forældrene til fire af de andre ofre for ulykken søgt om fri proces og afventer svar på ansøgninen.

Roskilde Festivals talsmand, Esben Danielsen, har ikke i dag været til rådighed for en udtalelse om sagens drejning. GAFFA.dk har truffet aftale om at få en kommentar i morgen.

ANNONCE