Nyhed

Swan Lee går guld

Efter blot halvanden dag på markedet høster Swan Lees nye album, <I>Swan Lee</I>, en guldplade for 20.000 solgte eksemplarer

Tirsdag middag rundede salget af Swan Lees længe ventede andet album, "Swan Lee", 20.000 solgte eksemplarer, hvilket indstiller dem til en guldplade. Toeren udkom i mandags og har altså været på markedet i halvanden dag, så det er ret godt gået. Efterspørgslen på pladen er alligevel en overraskelse for pladeforretningerne.

Man kunne allerede erhverve sig Swan Lee-albummet søndag midnat i GUF på Nørrebrogade. Bandet var selv i biksen for at signere det nye album i en overfyldt butik, og der gik mere end to timer, før de kunne slippe taget om pennen. 24 timer før havde Swan Lee optrådt til DMA med den seneste single "I Don't Mind". Den sidste måned har de kørt intens promotion sideløbende med færdiggørelsen af albummet. Bandet har tilbragt fem måneder i studiet med producer Per Sunding.

Alt i alt en glædelig begivehed for gruppen, at pladekøberne så hurtigt har spottet pladen og hevet pengepungen frem. F.eks. melder Danmarks største pladeforretning Fona på strøget i København, at salget af "Swan Lee" på udgivelsesdagen er på højde med, da Norah Jones for nyligt udgav sit andet album "Feels Like Home" Samme melding lyder fra de resterende pladebikser i landet.
Om det nye album fra Swan Lee siger GAFFA.dk's anmelder Jan Opstrup Poulsen følgende og uddeler 5 ud af 6 stjerner:

"Hvis janteloven virkelig herskede, ville dette album blive hullet ned, men nu er det som regel i modvind, at janteloven tages i brug. Og vinden blæser altså helt rigtigt på albummet".


De 20.000 solgte albums på så kort tid må siges at være en kickstart for Swan Lee, der med deres debut, ”Enter” først fik guld efter to et halvt år. Allerede den 25. marts indleder bandet deres forårs-tour, der vil sende dem rundt i det ganske land samt i nabolandet Sverige.

Turnéplan

Marts:
25. Forbrændingen, Albertslund
27. Viften, Rødovre

April:
1. Kulturhuset Lyngby
2. Horsens Ny Teater
3. Tobakken, Esbjerg
5. Cirkus, Stockholm (support for Weeping Willows)
8. Portalen, Greve
9. Stars, Vordingborg
10. Bornholms Musikhus, Rønne
15. KB., Malmø (support for Weeping Willows)
16. Studenterhus Aalborg
17. Godset, Kolding
22. Rytmeposten, Odense
23. Bygningen, Køge
24. Kulturcenteret, Næstved

Maj:
7. Store Vega, København
14. VoxHall, Århus
15.Torvehallerne, Vejle

Bemærk iøvrigt GAFFAs forsidehistorie i denne måned om Swan Lee.

ANNONCE