Nyhed

Den canadiske sang fortjener opmærksomhed

Canadiske klassikere i centrum ved aftenens koncert i Vega, fortæller k.d. lang til GAFFA.dk

I aften optræder den canadiske sangerinde og sangskriver k.d. lang i Vega. Aftenens koncert vil i høj grad fokusere på covernumre af andre markante canadiske sangskrivere, ligesom langs seneste album "Hymns Of The 49th Parallel", fortæller k.d. lang til GAFFA.dk, som fik en hyggestund med hende ved frokosttid.

– Jeg vil spille halvdelen af mit nye album og en del sange fra mit bagkatalog, fortæller k.d. lang. – Covernumrene betyder dog meget for mig. Jeg synes, der er så mange gode canadiske sange og sangskrivere, både unge og ældre, og derfor har jeg indspillet fortolkninger af både klassiske navne som Neil Young, Leonard Cohen og Joni Mitchell og yngre som Ron Sexsmith og Jane Siberry, siger k.d. lang og fortsætter:

– Jeg ser lidt dette som et "The Great Canadian Songbook Vol. 1"-album, ligesom der jo er lavet "The Great American Songbook"-plader i stor stil, og som jeg også har gjort med mit duetalbum med Tony Bennett. Jeg ved ikke, om jeg selv nødvendigvis vil lave en toer, men jeg vil gerne opfordre til, at andre tager udfordringen op.


Til koncerten i aften bliver lang bl.a. ledsaget af en strygekvartet, ligesom på albummet, og det er helt bevidst, at hun begge steder har fokuseret på det enkle og lavmælte udtryk med hendes vokal i centrum:
– Jeg ville gerne fokusere på sangene i sig selv. Det synes jeg, de kan bære.

Strygerkvartetten, hvoraf de to violiner udgør duoen Duel, vil i øvrigt varme op med en halv times sæt, inden de fortsætter med lang.

Koncerten begynder kl. 19.30. Der er endnu få ledige billetter.


Læs et længere interview med k.d. lang på GAFFA.dk senere på ugen.

ANNONCE