Nyhed

Mere digital radio på DR

Nyt digitalt sendenet skal give større valgfrihed og bedre kvalitet til brugerne af digital radio

Onsdag den 1. december åbner DR et helt nyt landsdækkende digitalt radiosendenet med plads til en række nye radiokanaler. Det betyder, at f.eks. P1 og P3 vil kunne modtages i en bedre lydkvalitet, der er tæt på den kvalitet, man kender fra cd'en.

Samtidig muliggør den digitale teknik, at særlige programtyper kan få deres helt egen "kanal", så lytterne i højere grad selv kan bestemme, hvornår de vil høre programmerne.

DR har i de seneste år eksperimenteret med at sende musikprogrammer, nyheder, sport, litteraturprogrammer og ungdomsprogrammer, som kan modtages døgnet rundt på de nye DAB-radioer (Digital Audio Broadcast).


"På DAB kan vi lægge programmerne ved siden af hinanden i stedet for efter hinanden. Det betyder, at folk selv kan vælge, hvad de vil høre og i hvilken rækkefølge" siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann i en pressemeddelelse.

I forbindelse med åbningen af sendenettet vil DR lancere tre nye programmer med henholdsvis børneradio, erhvervsstof, radioklassikere og en særlig landsdækkende version af P4.

Antallet af solgte DAB-radioer er mere end fordoblet i 2004, og salget stiger dag for dag, i takt med at nye og billigere udgaver kommer på markedet.


DAB på DR

ANNONCE