Nyhed

Musikere til kamp mod AntiPiratGruppen

KODAs støtte til AntiPiratGruppen møder modstand blandt de danske musikere

Den aggressive fremfærd mod fildelere, som AntiPiratGruppen har lagt for dagen, har nu fået en række danske kunstnere til at ytre deres forbehold mod KODAs støtte til gruppen. Faktisk vil musikerne starte en underskriftindsamling mod KODA, for at få dem til at trække deres støtte tilbage. KODA, der varetager ophavsretten af dansk musik, har dog ingen planer om at efterkomme dette krav.

Benjamin Teglbjærg, guitarist i det relativt nye band Tiger Baby (billedet), er initiativtager til underskriftindsamlingen mod KODA, da han ifølge MetroXpress synes, at AntiPiratGruppens kampagne, hvor fildelere trues med at blive sagsøgt ”langt ind i helvede”, er ”enormt ubehagelige” og alt for ”aggressiv”. Desuden finder Teglbjærg, at den bøde på op til en halv million kroner, som fildelere kan risikere at blive tildelt, er ude af proportion med overtrædelsens karakter.

Teglbjærg får bl.a. støtte fra Uffe Lorentzen, forsanger i Baby Woodrose, der mener, at fildeling kan være med til at sprede interessen for de enkelte kunstneres musik. Formanden for KODAs råd, Hans Dal, mener til gengæld, at fildeling truer med at tage livet af den kommercielle del af branchen, og han finder det endvidere påfaldende, at det som regel er kunstnere, der ikke tjener voldsomt meget på deres musik, som er mest interesserede i fri fildeling.


ANNONCE