Nyhed

Simon Kvamm topscorer til Zulu Awards

To priser med Nephew og to med Drengene Fra Angora. Pernille Rosendahl årets sangerinde og Johnny Deluxe årets nye navn

Hvis man vil have mange priser, skader det ikke at være med i flere grupper på én gang. Det må være den lære, Simon Kvamm kan drage af aftenens Zulu Awards, der blev uddelt i Sdr. Skibsværft i Københavns Sydhavn, og som GAFFA overværede. Showet, som vises på TV2 Zulu lørdag aften, har priser til dansk musik, sport, tv, reklame og film.

Simon Kvamm vandt to priser med Nephew – årets album (”USADSB”) og årets sanger – og to med Drengene Fra Angora, nemlig årets hit (”De Skal Have Baghjul Nede I Touren”) og årets tv-program, Drengene Fra Angora. Og dermed samtlige kategorier, han var nomineret i. I ”årets hit” var han i øvrigt oppe at konkurrere mod sig selv, idet Nephew også var nomineret her, for ”Movie Klip”.

Pernille Rosendahl fra Swan Lee blev årets sangerinde og Johnny Deluxe årets nye navn.


Ingen af vinderne var nok de helt store overraskelser, da langt de fleste priser var kåret via folkelige afstemninger hos TV2 Zulus seere. Dog ikke æresprisen, der gik til Aqua for at have præsteret noget helt usædvanligt i dansk musik, og gruppen var samlet igen for at modtage prisen. De gav dog ikke noget nummer.

Mest playback
Selve prisshowet var efter undertegnedes mening en blandet fornøjelse. Dels fordi værten, Jan Elhøj (billedet), ikke var udpræget morsom eller underholdende i det hele taget (men det er også svært, indrømmet) og i øvrigt hele tiden henvendte sig til kameraerne og ikke til publikum, dels fordi de fleste af aftenens musikalske indslag var play- eller singback og som sådan ikke rigtig kom ud til publikum i salen. Nemlig Nik & Jay, Brian McFadden, Lazyboy, Ana Johnsson, Johnny Deluxe og Julie. Alt sammen formodentlig af hensyn til tv-seerne – og altså ikke de stakkels tilskuere i salen.

Kun Nephew og Tue West optrådte live, sidstnævnte i en fortolkning af Anne Linnets ”Barndommens Gade” med samme på surprise-gæstevokal. En spøjs overraskelse, der tog kegler blandt det ellers forholdsvis beherskede publikum, og også Nephew leverede en som vanligt stærk præstation. Og så var der lige den afsluttende fællessang, Nannas gamle ”Afrika” med sangskriveren selv og en del af de optrædende som vokalister. Ganske hyggeligt.


Ellers var aftenens mest underholdende indslag, da den newzealandske sanger Daniel Bedingfield, der skulle uddele prisen for årets album, straks udråbte Nephew som vindere, før de nominerede overhovedet var præsenteret. Lidt småpinligt, men det blev naturligvis taget om – og alle parter tog det pænt.

Foruden de musikalske priser var der også awards i en lang række andre kategorier: Årets sportspræstation (kvindelandsholdet i håndbold), reklame (Oddset: ”Muren”), kvindelige bi- og hovedrolle (hhv. Trine Dyrholm og Connie Nielsen i hhv. "Forbrydelser" og "Brødre"), mandlige bi- og hovedrolle (hhv. Søren Pilmark og Nikolaj Lie Kaas i hhv. "Kongekabale" og "Brødre") og film (”Terkel I Knibe”).

Prisuddelingen kan som nævnt ses på TV2 Zulu lørdag d. 27. november, kl. 20.35.


ANNONCE