Nyhed

Skanderborg Festival truet af boligbyggeri

Et planlagt byggeri af 60 boliger truer med at lukke Danmarks Smukkeste Festival pga. naboklager

Hvis planerne om at opføre 60 nye boliger meget nær ved festivalpladsen i Dyrehaven i Skanderborg gennemføres, står Skanderborg Festival, også kendt som Danmarks Smukkeste Festival, i seriøs fare for at blive lukket. Eventuelle nye naboer til festivalen vil nemlig sandsynligvis blive generet af den høje musik, og hvis de skulle vælge at klage, vil de efter alt at dømme have retten på sin side og vil således i yderste instans kunne lukke den populære festival.

– Hovedessensen i en festival er at spille musik. Kommer der naboer, som gør, at vi ikke kan spille højt sent om aftenen, er der ikke nogen festival. Så vil vi ikke kunne overleve, siger formand for festivalens ledelse Kirsten Hansen til MetroXpress i dag. Hun finder det derudover usandsynligt, at folk, der køber boliger i millionklassen nær skov og sø, ikke vil klage, mens Skanderborgs viceborgmester, venstremanden Arne Pedersen, er af den overbevisning, at man blot må få køberne til at acceptere festivalens tilstedeværelse.

Pengene fra salget af de nye boliger skal ifølge Pedersen bruges til nye idrætsfaciliteter, men projektet møder modstand blandt de lokale socialdemokrater.


– Bliver husene bygget, tror jeg ikke festivalen kan fortsætte på sigt, og det er jeg overbevist om, at mange vil være kede af, siger lokalformand Kenneth Meier-Andersen til MetroXpress.

Men Venstre sidder på flertallet i byrådet, hvorfor realiseringen af projektet synes stadig mere uundgåelig.

ANNONCE