Nyhed

Lisa Ekdahl udgiver nyt album på svensk

Den 13. september udgiver Ekdahl sit nye album, der er hendes første nye svensksprogede album i næsten otte år

Lisa Ekdahls nye album hedder "Olyckssyster", og det er Lisas syvende studiealbum og hendes første nye svensksprogede album i næsten otte år. Lars Winnerbäck har produceret, og Eva Dahlgren er gæstevokalist.

Albummet kommer på gaden 10 år efter gennem-bruddet med "Vem Vet", og det er Lisas første svensksprogede album i næsten otte år. Lisa Ekdahl og band har indspillet "Olyckssyster" i Danmark i Puk Studiet i Gjerlev. Musikerkollegaen Lars Winnerbäck har produceret.

Winnerbäcks indflydelse afspejler sig i musikken, der både er kendetegnet af melankoli, dynamik, og hvad pladeselskabet kalder lavmælt "storbyvibe". Således har Lisa Ekdahl delvist måttet gå nye musikalske veje.

Ekdahl udtaler om samarbejdet med Winnerbäck: "Jeg syntes rigtig godt om Lars Winnerbäck og hans musik. Han spurgte mig, om jeg ville gæste nogle af hans koncerter og hans dvd, og jeg spurgte, om han ville producere mit album. Jeg tænkte, at det faktum, at Lars selv er sangskriver og artist, ville gøre det lettere for ham at sætte sig ind i min situation i studiet."

Blandt albummets 11 nye sange skulle der efter sigende findes masser af den flydende leg med ord og melodier, der er blevet Lisas kendemærke. Eva Dahlgren gæster albummet, ligesom også Winnerbäcks vokal høres også på flere numre.

"Om Jeg Snubblat Efter Vägen" er albummets første single. Senere i år tager Lisa Ekdahl på turne med sit nye band, der blev samlet før indspilningerne af "Olyckssyster".

De seneste år har Lisa udgivet tre album med jazz og bossanova på engelsk. Derudover to opsamlingsalbum, hvoraf sidste juls "En Samling Sånger" har haft stor succes i Danmark, Sverige og Norge.

Diskografi:
2004 – ”Olyckssyster”
2003 – ”En Samling Sånger”
2002 – “Heaven, Earth And Beyond”
2000 – “Lisa Ekdahl Sings Salvadore Poe”
1998 – “Back To Earth”
1997 – “When Did You Leave Heaven”
1997 – ”Bortom Det Blå”
1996 – ”Med Kroppen Mot Jorden”
1994 – ”Lisa Ekdahl”

ANNONCE