Nyhed

AntiPiratGruppen sender 200 regninger

Mere end 200 personer vil i denne uge modtage et brev fra AntiPiratGruppen

Herhjemme får mere end 200 personer i disse dage brev fra AntiPiratGruppen med krav om betaling for deres ulovlige distribution af musik, som pladeselskaber, forlag, musikere og sangskrivere har rettighederne til.

Brancheforeningen Pladebranchen, der er en organisation under IFPI, informerer i dag om, at de fortsat mener at denne fremgangsmåde er nødvendig "for at lægge en dæmper på ulovlighederne".

De skriver desuden i et nyhedsbrev, at en GFK-undersøgelse lige før jul har vist, at 7 ud af 10 europæere ved, at fildeling af beskyttet musik er ulovligt. Mere end halvdelen af befolkningen støtter musikbranchens sager mod piraterne, og 53% er af den opfattelse, at sagerne bidrager til at få fildelerne til at stoppe eller reducere deres ulovlige aktiviteter. Denne undersøgelse er med til at støtte Pladebranchen i deres overbevisning om, at dette er den rette måde at bekæmpe musikpiraterne på.

De kan samtidig fortælle, at det ikke kun er i Danmark brancheforeningerne har taget kampen op imod musikpiraterne. Tirsdag kunne IFPI London annoncere, at de startet 963 nye sager mod personer, som har gjort beskyttet musik ulovligt tilgængeligt på internettet. Antallet af lande, der går aktivt ind i indsatsen mod musikpiraterne er desuden levet udvidet fra at indeholde U.S.A., England, Tyskland, Frankrig, Italien og Danmark til også at inkludere Holland, Finland, Irland, Island og Japan, der nu alle er en del af en internationalt koordinerede indsats.

ANNONCE