Nyhed

Björk udsender støtteplade med dansk islæt

Københavnske Atoi medvirker på støttepladen "Army Of Me"

Den islandske sangerinde Björk har kastet sig over et projekt i en god sags tjeneste. Som så mange andre blev Björk dybt berørt over tsunami-katastrofen i Asien, og allerede 9. januar udsendte Björk via sin hjemmeside en opfordring til musikere, artister, dj’s og kunstnere verden over om at indsende deres eget bud på et af Björks helt store hits ”Army of Me” fra 1995 albummet ”Post”. Der kom mere end 600 bud fra hele verden og med hjælp fra Graham Massey, der skrev ”Army of Me” sammen med Björk, har de to udvalgt 20 versioner, der udsendes over hele verden 2. maj. Og blandt de 20 versioner, der fandt vej gennem nåleøjet, var også et dansk bidrag fra det københavnske electronica-kollektiv Atoi.

"Army Of Me" udsendes af Björks pladeselskab One Little Indian og indeholder altså tyve forskellige versioner af nummeret "Army Of Me". Valget af den sang skyldes ganske simpelt, at Björk i årevis har modtaget både coverversioner og remixes af det nummer, og her var så en mulighed for at hive nogle af andre folks versioner af sangen op af skrivebordsskuffen.

Formålet med pladen er naturligvis at samle så mange penge ind til ofrene for tsunami-katastrofen som muligt, og derfor har alle involverede fra de udøvende kunstnere til folk på de forskellige involverede pladeselskaber arbejdet gratis i forbindelse med udgivelsen af pladen.

Björk Online

Atoi Online

ANNONCE