Nyhed

Dukketeatret vælter byen

De er grimmere end the Muppets og mere beskidte i munden end the Feebles. Tyske Puppetmastaz er hiphop-satire og spiller på Rust 6. maj.

Vist kender du følelsen. Bamsen med det stivnede smil, der fra vindueskarmen vemodigt betragter dig, når du på besøg hos forældrene sniger dig til at forlade middagsbordet for at genkalde synet af dit børneværelse.

Nu får du imidlertid muligheden for at lufte benene såvel som din psykisk martrede plysven. Fredag den 6. maj tager Puppetmastaz turen fra Berlin til København for at omdanne Rust til byens største dukketeater.

Historien vil det, at Mr. Maloke, Pit og Croucholina skulle stamme fra planeten Booty, hvor man skyder den af til futuristisk hiphop-musik. En onsdag kedede de sig så meget, at de valgte at tage på forlænget weekend. Forskanset i et rumskib pakket med alt fra mikadospil til masterbånd satte de kurs mod jorden, øjensynligt for at glemme sig selv til den berlinske kærlighedsparade.


Mere plausibel lyder beretningen om Patric Catani, Nitro og Bomb 20, der alle tidligere var en del af den tyske undergrundsteknoscene. Tilknyttet pladeselskabet Digital Hardcore Recording eksperimenterede de heftigt med den digitale musiks udtryksformer, tilbøjeligheder, de ikke har skrinlagt, men i stedet inkorporeret i deres nu mere fyldige lydbillede.

Puppetmastaz dannede de som en modreaktion på tidens klichéprægede hiphop. Efter at have udgivet et par omtalte singler, der forkælede dansegulvet lige så meget, som de tog tykt pis på MTV-rappens brystskrydende tendenser, udgav dukkemestrene forrige år deres debutalbum ”Creature Funk”.

Således blev det, der indledningsvis præsenteredes som en humoristisk bredside til kommercielle rapcrews, lidt uforvarende til en velsmurt lydmaskine. Bedst beskrevet er ”Creature Funk” øjenglimtende hårdkogt lyrik tilsat lige dele hiphop, elektro og drum'n'bass. Serveret af uhumske håndholdte dukker er blandingen slugelig som en snotter på første date, så sy knapperne fast, tag bamserne i hånden og kast dig ud i dilettanteriets forførende vals.


Rust, København, fredag den 6. maj, 21.00, 100 kr. + gebyr

Besøg dukketeatrets hjemmeside


ANNONCE